Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Gigantiska småkryp tar över Tom Tits i sommar
Publicerad 25 april 2023 14:35
Uppdaterad 25 april 2023 14:57

Bild: Tom tits.

Gigantiska småkryp tar plats på Tom Tits Experiment i Södertälje. En tillfälliga utställningen kommer att pågå mellan den 1 juni-30 september.

Tom Tits öppnar experimentparken med åkexperiment den nu i helgen, den 29 april, men den 1 juni kommer en tillfällig utställning att dra in i parken – Stora små kryp.

– Bara att småkrypen är så väldigt stora är fascinerande i sig, men det vi främst vill lyfta fram är deras unika förmågor och deras stora betydelse för vår värld, säger Lisa Holm, programansvarig, Tom Tits Experiment.

Bild: Tom tits.

30 gigantiska småkryp av olika slag, inklusive myror, spindlar, flugor och trollsländor, kommer att finnas på plats i hela parken fram till den 30 september. Vissa av krypen kommer att vara ridbara för små barn medan andra kommer att ha uppbyggda boplatser.

Besökare kommer att ha möjlighet att delta i fjärilsutsläpp, guidade turer och programmera robotar på pollineringsuppdrag. Tom Tits hoppas kunna sprida kunskap och engagemang för hållbar utveckling på ett lekfullt och handgripligt sätt genom utställningen.

– Besökarna kommer kunna jämföra sina egna förmågor med utställningens olika kryp. Är du starkare än en myra? Eller hur gör egentligen flugan när den går på väggar och i tak, kan du klättra likadant? Det bästa sättet att få reda på det är att besöka utställningen och testa själv, säger Lisa Holm.

Dela artikeln