🕝 1 minuter
Gärningsman greps - Stal fordon och körde på två vittnen
Publicerad 17 november 2022 11:52
Uppdaterad 17 november 2022 11:52

Arkivbild

Under onsdagskvällen stal en man ett fordon och uppmärksammades av vittnen som larmade polisen.

När de med hjälp av GPS-teknik följde efter fordonet blev de helt plötsligt påkörda av biltjuven.

Det var vid 22.30-tiden som polisen larmades om stölden, varpå en stor polisinsats inleddes med flera patruller samt en polishelikopter deltog in sökinsatsen.

De två männen, som blev vittnen till händelsen, åkte till Parkvägen där de med hjälp av GPS-teknik kunde lokaliserade den stulna bilen. Väl på plats upptäckte de en man som tagit sig in i bilen och försökte köra iväg.

Men när de försökte stoppa honom blev de helt plötsligt påkörda enligt polisens uppgifter. En av männen fick skrapsår och en den andra mannen skadade näsan och behövde söka sjukvård.

En stor polisär insats inleddes som resulterade i att fordonet hittades övergivet på Evalundsvägen. Polisen fortsatte därefter sökinsatsen i området och tack vare hjälp av den beskrivningen som fanns kring gärningspersonen kunde polisen gripa en man i närområdet.

Han blev misstänkt för att ha kört bilen utan lov, körkort samt under påverkan av droger och/eller alkohol. Han är även misstänkt för grov misshandel och smitning från trafikolycksplats.”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Dela artikeln