🕝 1 minuter
Gängledarens dom fastställs - över 20 års fängelse i Portugal
Publicerad 13 juni 2024 19:36
Uppdaterad 13 juni 2024 19:36
Foto: Ur polisens förundersökning

Mannen, utpekad som ledare för Ronnafalangen, dömdes för mord på en modell i Portugal. Nu har han fått sin dom fastställd i nästa instans, rapproterar LT.

En av gängledarna för den så kallade Ronnafalangen i Södertälje har dömts till 20 år och sju månaders fängelse för mord på den 20-årige modellen och studenten Tiago Danu i den lilla staden Setúbal i Portugal.

Händelsen, som inträffade den 27 november 2022, började när Södertäljebon blev av med sitt bankkort och i sitt sökande efter den ansvarige uppstod ett tumult där modellen Danu knivhöggs till döds.

Mannen greps och dömdes i portugisisk domstol till 20 år och sju månaders fängelse för knivmordet. Gängledaren, som även är häktad i sin frånvaro i Sverige för synnerligen grovt narkotikabrott, överklagade domen men fick den nu fastställd i nästa instans, rapporterar LT.

Förutom fängelsestraffet har han ålagts att betala 180 000 euro, motsvarande över två miljoner kronor, i skadestånd till offrets familj.

Det är dock ännu oklart om gängledaren kommer att överklaga domen ytterligare, och enligt åklagaren, som LT talat med, måste den portugisiska rättsprocessen avslutas innan en eventuell begäran om utlämning kan göras.

Dela artikeln