🕝 1 minuter
Gabriella och Marie på plats när Science Week 2022 drar igång
Publicerad 1 februari 2022 01:00
Uppdaterad 1 februari 2022 01:00

Gabriella Malki och Marie Samre. Foto: Privat.

Imorgon är det äntligen dags för eventet Science Week att dra igång och kommer att pågå från onsdags till söndag på Södertälje Science Park.

Södertälje Science Park tillsammans med Södertälje kommun, Scania, KTH och AstraZeneca lyfter fram det senaste inom bland annat hållbar utveckling, både inom industri och i samhällsplaneringen.

Under eventet, som pågår i fem dagar, presenteras bland annat konkreta exempel på hur små som stora, privata som offentliga verksamheter jobbar mot en hållbarare värld.

Två personer som deltar i eventet är Marie-Christine Samre och Gabriella Malki från Kvinnovation i Södertälje. Nu på fredag , den 5 februari klockan 13:30, kommer de tillsammans att prata om bland annat growth mindset och om framtidens ledarskap.

– Det kännas väldigt kul att få vara del av Science Week för tredje gången. Vi tror att denna punkt blir vår bästa hittills, säger Marie-Christine Samre grundare av Kvinnovation till Telgenytt.

Enligt Gabriella och Marie på Kvinnovation handlar Growth mindset om ett enkelt sätt att tänka. En genial insikt om att hjärnan är som en muskel och att den kan växa och bli större när vi anstränger oss.

– Mindset fokuserar på konstant lärande och hur man tacklar utmaningar. Den här typen av mindset innebär att man ser talang och förmåga som formbart med rätt typ av ansträngning, säger Marie-Christine Samre.

Begreppet growth mind­­set är ett dynamiskt tankesätt som innebär att man med ansträngning ser talang och förmåga som formbart. Motsatsen är ett fixed mindset där förmågor och talanger ses som medfödda, men med rätt ansträngning kan man uppnå det som andra är födda med.

– Vårt bästa tips är att omge er med andra drivna och likasinnade människor. Med det menar vi människor som vill se en utvecklas och testa nya saker, och som stöttar och uppmuntrar en på vägen, avslutar Marie Samre.

Nu på lördag, den 5 februari, deltar Gabriella och Marie i Science Weeks livesändning på Di.se.

Se livesändningen här: Kvinnovation – Vad innebär Growth Mindset och framtidens ledarskap?

Dela artikeln