🕝 1 minuter
Fyra häktade efter fynd av bombutrustning i bilen
Publicerad 20 juli 2023 15:55
Uppdaterad 20 juli 2023 15:55

Arkivbild

Fyra personer sitter just nu häktade, misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse. De greps efter att polisen stoppat en bil och funnit bombutrustning, det rapporter Lt.

Personerna greps i samband med en poliskontroll i Tumba den 24 juni. Enligt LTs uppgifter hittade polisen bombutrustning, inklusive sprängdeg, kablar och ett bilbatteri i fordonet. Enligt tidningen har tre av de gripna personerna har kopplingar till Ronnafalangen i Södertälje.

De misstänkta greps på sannolika skäl och utredningen pågår för att fastställa om de misstänkta planerade något allvarligt brott. Samtliga män häktades i slutet på juni, men omhäktades föregående vecka efter domstolsbeslut.

Omhäktningen beslutas när det finns fortsatt behov av att hålla de misstänkta frihetsberövade under pågående rättsprocess. Det kan ske om det finns risk för att de påverkar utredningen, försvårar bevisning, undanröjer bevis eller på annat sätt kan påverka rättegången negativt. Omhäktningen görs vanligtvis med kortare tidsperioder, oftast i några veckor i taget, tills domstolen har avgjort det misstänkta brottet och eventuell påföljd.

Dela artikeln