🕝 1 minuter
Från Södertälje till Stockholm för nytt toppjobb
Publicerad 10 december 2022 09:30
Uppdaterad 10 december 2022 00:47

 Foto: Steuart Wright.

2018 tillträdde hon tjänsten som Konsthallens nya chef och curator i Södertälje med sikte på att locka fler besökare. Nu får Joanna Sandell-Wright en ny topposition som chef för Liljevalchs konsthall i Stockholm.

– Jag är oerhört förväntansfull inför uppdraget som Liljevalchs nya konsthallschef. Liksom många andra stockholmare var det på Liljevalchs som jag själv gjorde mina första upptäckter inom konsten. Idag är konstscenen i huvudstaden mycket mer komplex och det ska bli spännande att vara med och forma ett Liljevalchs för den mängd av olika publiker, säger Joanna Sandell Wright.

Sandell Wright har tidigare varit chef för Kalmar konstmuseum och Botkyrka konsthall samt haft flera olika förtroendeuppdrag i styrelser som exempelvis Svenska institutet, Konstfack och Baltic Art Center.

2014 var hon skribent och curator internationellt Venedig där hon var delaktig i en hyllad utställning under arkitekturbiennalen. Den 6 mars 2023 tillträder hon tjänsten som ny chef för Liljevalchs konsthall i Stockholm.

– Jag är väldigt glad att Joanna Sandell Wright kommer till oss i vår. Hon har framgångsrikt lett olika konstinstitutioner och har ett brett kontaktnät i både Sverige och internationellt, säger Maria Jansén, kulturdirektör, Stockholms stad.

Dela artikeln