🕝 2 minuter
Från Nacka till Södertälje som ny vd för Telge Fastigheter
Publicerad 3 juli 2024 08:00
Uppdaterad 3 juli 2024 08:00
Peter Skogberg, ny vd för Södertäljebolaget. Foto: Södertälje kommun

I april lämnade Telge Fastigheters VD tjänsten för ett nytt toppjobb inom kommunkoncernen. Nu presenteras Peter Skogberg, tidigare projektchef inom stadsutveckling i Nacka kommun, som ny vd för bolaget.

- Han passar perfekt för rollen på Telge Fastigheter och blir ett fint tillskott till koncernledningen, säger Karin Medin, vd Telge AB och koncernchef.

Telge Fastigheter får en ny vd i Peter Skogberg, som tar över efter att Krister Mellström lämnat posten i april för att bli vd för Telge Bostäder. Under Mellströms ledning har Telge Fastigheter sett betydande utveckling, och hans övergång har lämnat ett tillfälligt ledarskapsvakuum som nu fylls av Skogberg.

- Peter är rätt person att driva bolaget framåt och förvalta bolagets uppdrag om att bidra till utvecklingen av Södertälje genom att äga, utveckla och förvalta både kommunala och kommersiella fastigheter, säger Lars Greger, styrelseordförande Telge Fastigheter (MP).

Peter Skogberg kommer från en roll som projektchef i Nacka kommun, där han ansvarade för utvecklingsprojektet Mötesplats Nacka. Han har omfattande erfarenhet av att driva stora bygg- och anläggningsprojekt inom både offentlig och privat sektor. Med denna bakgrund är Skogberg väl förberedd för att leda Telge Fastigheter in i framtiden.

Sedan Mellström tillträdde som vd för Telge Bostäder den 1 april, har Tobias Stridsberg, projektchef på Telge Fastigheter, fungerat som tillförordnad vd. Rekryteringsprocessen har nu avslutats, och företaget ser fram emot att välkomna Skogberg och hans strategiska visioner.

- Först och främst vill jag tacka för förtroende att leda Telge Fastigheter framåt. Jag ser fram emot hösten och att få lära känna bolaget och alla medarbetare. Det känns spännande att bli en del av Telgekoncernen och Södertälje kommun, säger Peter Skogberg.

Han tillträder den nya rollen under hösten, den 1 oktober.

Dela artikeln