Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Fotbollslegenden på plats när nya festivalen inleds
Publicerad 20 juli 2023 20:00
Uppdaterad 21 juli 2023 01:32

Bild: Hubo Telge / Södertälje kommun

I augusti inleds Södertäljes nya festival, Hubo Telge, på klassisk mark. Bland annat kommer en veteranmatch att hållas mellan gamla Assyriskaspelare, såsom stjärnan och legenden Kennedy Bakircioglu.

Den 1 augusti hyllas Södertäljeborna och Södertäljes historiska och kulturella utveckling de senaste 50 åren genom en tvådagars kulturfestival – Hubo Telge. En folklig festival med syfte att sprida glädje, kärlek och gemenskap till stadens invånare.

– Vi älskar vår hemstad och vi har mycket att vara stolta över i Södertälje, sade en av initiativtagarna, Besima Aho, i ett tidigare pressmeddelande.

Under festivalens första dag, klockan 16:30, kommer domaren att blåsa igång matchen mellan Assyriska FF och ViLirare.

Bosse Petersson, som grundade ViLirare, har en gedigen bakgrund som tränare på högsta nivå i Sverige, Norge och Grekland. År 2002 tränade han även Assyriska FF under Superettan och hade spelare som David Durmaz, Kennedy Bakircioglu, Melke Demir, Andreas Haddad och Micke Borgqvist i truppen.

– Det ska bli jättekul att få komma tillbaka till Bårsta IP igen! Jag ser fram emot att få träffa alla spelare igen och jag hoppas att så många som möjligt från Assyriska FF är på plats även om de inte är på plan, säger Bosse Petersson, grundare till ViLirare.

Även Assyriska-legenden, som öste in mål för klubben och går under smeknamnet SuperMario, ser fram emot Södertäljes nya festival.

– Det kommer vara en go’ blandning spelare som alla gjort avtryck i Assyriska. En blandning av äldre och yngre legender. Jag lovar inget Barcelona eller Real Madrid tempo, men jag lovar helt klart årets match i Södertälje, säger Mario Jadonic som representerar Assyriska FF.

Festivalen äger rum den 1-2 augusti på den klassiska Bårsta IP, som omvandlas till en festivalplats med flera aktiviteter. Evenemanget omfattar även ett 5 000 kvadratmeter stort lekland.

Dela artikeln