🕝 2 minuter
Första förlusten för Södertelge Volleys damer – men behåller förstaplatsen
Publicerad 15 februari 2022 01:00
Uppdaterad 15 februari 2022 01:00

Södertelge Volleys damer Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Det var en intensiv och stundtals tuff matchhelg för Södertelge Volleybollklubbs damlag. De var hitintills obesegrade i division 2, men till slut blev serietvåan Stockholms Vingar för svåra att slå.

Det blev dock en match som gick till skiljeset, så Södertelges damlag fick med sig ett viktigt poäng och behåller förstaplatsen i serien.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2, och denna helg var det serietvåan Stockholms Vingar C och jumboplacerade Nyköping som stod för motståndet.

Södertelge VBKs lag saknade ett antal spelare, och dessutom var coach Chris Kalfic på egen match med klubbens elitserielag. Det gjorde första matchen mot Stockholms Vingar kämpig.

– Vi får en tuff start redan från början och fastnar tidigt i matchen i rotationer där det främst är mottaget som vi inte riktigt får till, säger lagets Isabella Hansson. Med endast en spelare på bänken och ingen coach så får vi svårt att bryta svackan vi hamnar i under första set. Vi hittar inte vårt spel förrän i slutet av setet och detta ger motståndarna en rejäl ledning som vi aldrig hinner i kapp.

Men Södertelge-laget laddar om och i andra set sitter allt som det ska. Tredje set är jämnt, och lagen turas om att leda med några poäng under hela setet, men på slutet rycker Stockholms Vingar ifrån och vinner. Fjärde set påminner om det andra setet och Södertelge vinner. Matchen går till femte avgörande set, där Stockholms Vingar till slut drar det längsta strået.

–  I sista set får vi en dålig start och Stockholms Vingar rycker. Vi spelar ändå bra och lyckas ta igen ett par poäng men tyvärr räcker det inte hela vägen, säger Agnes Westerberg som är passare i laget. Det var en krävande match men vi får med oss ett viktigt poäng och leder fortfarande serien med tre poängs marginal.

–  Vi tar med oss att vi kämpade på som ett lag och att det var ett flertal riktigt fina räddningar där vi höll bollen vid liv trots att motståndarna trodde att de vunnit bollen. Och riktigt bra servar, avslutar Isabell Hansson.Den andra matchen mot Nyköping var desto mindre kämpig, och Södertelge vann enkelt med 25-10, 25-13, 25-15.Nu är det bara två matchhelger kvar i grundserien innan ett eventuellt kval till Division 1 väntar. Södertelge har ett riktigt bra utgångsläge. Nästkommande matcher spelas den 5e mars i Uppsala.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Dela artikeln