🕝 1 minuter
Försäkringskassan stänger kontoret i Södertälje
Publicerad 18 juni 2024 18:47
Uppdaterad 18 juni 2024 18:47
Pressbild: Försäkringskassan

Försäkringskassans kontor i Lunagallerian, Södertälje, stängs och flyttas till södra Stockholm. Flytten, som påverkar 39 medarbetare, är en del av myndighetens strategi för att bli mer kostnadseffektiv.

I slutet av maj rapporterade SVT att Försäkringskassan planerade att stänga sitt kontor i Lunagallerian och flytta verksamheten till södra Stockholm, främst av ekonomiska skäl. På måndagseftermiddagen bekräftades dessa planer, och 39 anställda kommer att erbjudas att flytta till kontoren i Älvsjö eller Globen.

Beslutet att stänga kontoret i Södertälje är en del av Försäkringskassans löpande översyn av hyreskontrakt, med syftet att spara på lokalhyror och bli mer kostnadseffektiva. Trots stängningen kommer allmänheten i Södertälje inte att påverkas i större utsträckning, eftersom statens servicekontor kommer att finnas kvar och erbjuda hjälp med ärenden.

Personalens arbetsvillkor kommer dock att förändras. De anställda, som huvudsakligen arbetar med handläggning av sjukförsäkringsärenden, kommer att få längre resor till jobbet och behöver resa för att träffa kunder, vilket har varit en av de anställdas farhågor. Svårigheten att erbjuda samma nivå av stöd vid fysiska möten som nu kommer att ske digitalt.

Flytten till Stockholm är planerad att ske vid årsskiftet.

Dela artikeln