🕝 1 minuter
Försäkringskassan kräver 5,6 miljoner av assistansbolag i Södertälje
Publicerad 27 maj 2022 02:00
Uppdaterad 27 maj 2022 02:00

Försäkringskassan kräver cirka 5,6 miljoner av ett assistansbolag i Södertälje för utförda insatser, hjälpbehov och hjälpmedel.

Detta efter en granskning där försäkringskassan kommit fram till att bolaget fått för mycket i ersättning.

Det var efter en anonym anmälan som försäkringskassan inledde en utredning mot assistansbolaget i Södertälje. Nu beskylls bolaget för felaktigheterna och krävs tillbaka på hela beloppet i två separata beslut.

I det ena beslutet, som gäller från december 2017 till november 2019, ska bolaget ha fått en utbetalning på 1,6 miljoner kronor. I det andra beslutet, som gäller mellan 2016 och 2021, fick assistansbolaget cirka fyra miljoner kronor i utbetalning.

Totalt menar försäkringskassan att bolaget fått cirka 5,6 miljoner kronor felaktigt utbetalt under en period på fem år.

Grunden till beslutet ligger i att försäkringskassan anser bolaget fått ersättningen för insatser som brukaren inte hade behov av.

Till Länstidningen säger verksamhetschef på assistansbolaget att det hela rör om ett missförstånd och att ärendet just är under handläggning för att rättas till.

– Beslutet som de tagit har de gjort utifrån att de inte haft allt underlag. Vi har skickat in och kompletterat med det material som Försäkringskassan behöver, för att bevisa att vi har gjort allt på rätt sätt. Det är under handläggning och ska rättas till, säger bolagets verksamhetschef till tidningen.

Dela artikeln