Sport
🕝 3 minuter
Förlust för Nykvarn mot seriekonkurrenten
Publicerad 20 augusti 2023 16:11
Uppdaterad 20 augusti 2023 16:11

Bild: RG Foto-Media

Innebandyn var återigen tillbaka i Nykvarn, som efter att ha besegrat Warberg i SSL-kvalet föregående säsong, tog klivit in i finrummet. Efter den bedriften har laget haft en tuff träningsperiod och förstärkt truppen med flera högkvalitativa nyförvärv.

Under föregående helg hoppade Nykvarn ombord på spelarbussen för att ställas mot två andra serierivaler, nämligen Kalmarsund och Linköping. Resultaten slutade i förlust mot Kalmarsund och oavgjort mot Linköping, vilket gav Nykvarn en försmak av det höga matchtempot.

Lördagens träningsmatch drog till sig 344 åskådare när Nykvarn tog emot serierivalen AIK, som tidigare spelat oavgjort mot Visby IBK (allsvenskan) på ön.

Det dröjde ända till den 13:e minuten innan det första målet föll. Efter att AIK lyckats ta sig ur Nykvarns höga press, kunde de ställa om 3 mot 1. Trots att Orrmo räddade Rosens skott, var Guilotte snabb på returen och petade in bollen i det öppna målet. Nykvarn, som låg tätt på AIK-spelarna, återtog bollen vid flera tillfällen. Tyvärr resulterade dessa försök antingen i skotttäck eller en tät Hjelm i AIK-målet. Firma Åström – Hernegran – Madani skapade flera möjligheter att öka på ledningen, men Nykvarns nyförvärv, Orrmo, i målet gjorde imponerande räddningar. Nykvarn pressade hårt mot slutet av den första perioden, men fortsatt mållöst för hemmalaget.

Bild: RG Foto-Media

Den andra perioden började på bästa sätt för Nykvarn. Efter ett längre anfall lyckades Valdemar Ahlroth placera bollen ovanför Hjelms vänstra axel, med assistans från nyförvärvet Daniel Johansson. Någon minut senare fick Nykvarns Kevin Rigogiannis chans att avsluta på mål men hakades upp och hölls fast av AIKs Helmer Hernegran som fick syna utvisningsbänken.

Hemmalaget inleder sitt powerplay med ett högt bolltempo mot ett lågt och tätt försvarsspel. AIK bjöds på chanser och var nära att ta ledningen på nytt genom Daniel Ring men skottet avvärjdes av Orrmo i Nykvarnsmålet.

Efter att AIK blivit fulltaliga tog de åter ledningen när Liam Åström vänt fram och tillbaka bakom Nykvarns mål innan han serverade Sam Madani som sätter 1-2 för sitt AIK.

Glädjen för bortalaget blir dock kortvarig när hemmalaget kvitter till 2-2 minuten senare när Kevin Mattsson kunde sno åt sig bollen och hittade Valdemar Ahlroth som återigen fann nätet bakom Hjelm.

Bild: RG Foto-Media

Det var ett ställningskrig efter reduceringen där det bjöds på fint kombinationsspel och läckra dragningar. Nykvarns man-man spel öppnade upp för AIKs backar att bli mer offensiva och som flertal gånger lyckades komma på avslut men närmare än stolpen blev det inte. Simon Westgärds i Nykvarn imponerade i försvaret.

I slutminuten av den andra perioden fick Daniel Ring skjuta in sig i matchprotokollet efter att skottet retfullt tagit sig förbi en skymd Orrmo. Återigen ledning med 2-3 för solnalaget. Benjamin Lindskog i Nykvarn började den tredje perioden på utvisningsbänken efter att ha hindrat spelet med hjälp av sin hand.

Det dröjde inte länge i AIK:s powerplay innan Liam Åström ”flippade” in bollen till en fri Guilotte i slottet, som ökade AIK:s ledning till 2-4. Strax därefter hade bortalaget en kontring där Sam Madani missade målet, och Nykvarns Oscar Janthe hittade en lång passning till Kevin Rigogiannis på vänsterkanten. Rigogiannis skott träffade Hjelms mask och sedan in i mål, vilket innebär att ställning var 3-4.

Med ett mål upp tog Nykvarn timeout och justerade sina femmor. Valdemar Ahlroth, som återvände efter en lång skada, visade prov på sin hunger genom att bjuda hemmapubliken på flera tekniska finesser och imponerande skott. AIK pressades djupare i sitt försvarsspel när Nykvarn sökte en kvittering, och AIK:s Hjelm hade en hel del att göra.

Trots Nykvarns forcering lyckades AIK hålla undan och säkrade segern i dagens träningsmatch med 3-4.

Nästa match för Nykvarn kommer att vara mot vinnaren av matchen mellan Rasbo och Värmdö i Svenska cupen den 9 september.

Text: Henrik Ojeda

Bild: RG Foto-Media

Bild: RG Foto-Media

Dela artikeln