🕝 2 minuter
Nykvarnsbon prisas som Årets Landsbygdsföretagare
Publicerad 31 maj 2024 05:00
Uppdaterad 31 maj 2024 05:00
Per Fimmerstad. Foto: Landshypotek

Per Fimmerstad från Nykvarn mottog i helgen utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare i Mälarregionen. Ett pris som syftar till att uppmärksamma och främja entreprenörskap och företagande inom de gröna näringarna.

Utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare i Mälarregionen är instiftad av Landshypotek Ekonomisk Förening Region Mälarprovinserna och Landshypotek Bank. Syftet är att stimulera och lyfta fram entreprenörer inom jordbruk, skogsbruk och annan landsbygdsverksamhet.

Per Fimmerstad har aktivt drivit Taxinge Gods i 25 år och Mälarturf i 18 år och idag omfattar verksamheten traditionell växtodling samt odling av gräsmattor, och har vuxit till att idag vara en av Sveriges största gräsmatteodlare. Företaget har cirka 15 medarbetare och brukar totalt 700 hektar mark.

På Taxinge Gods odlas höstvete, raps och maltkorn på arrenderad mark, medan gräsmattorna frodas på Åbytorps gård. Förutom växtodling och gräsmattor, omfattar verksamheten även entreprenadverksamhet och uthyrning av bostäder och företagslokaler.

Fimmerstad tog emot priset under en ceremoni i Nyköping den gångna helgen och uttryckte sin glädje. Han betonade att utmärkelsen är en gemensam framgång för hela företaget, inte bara för honom själv.

– Stort, hedrande och fantastiskt kul att bli uppmärksammad. Känns också väldigt kul om man i någon mån kan inspirera andra kollegor i branschen att våga satsa. Ser det mer som att företaget fått utmärkelsen, det är ju familjen och fantastiska medarbetare som ligger bakom det vi åstadkommer, säger Per Fimmerstad till Landshypotek

Juryns motivering:
Utmärkelsen Årets Landsbygdsföretagare tilldelas en affärsdriven person som med sitt företag ligger i framkant inom de gröna näringarna. Pristagaren har en förmåga att se möjligheter och utveckla nya lönsamma verksamheter med sin fastighet som grund. Hans starka ledarskap, optimism och anpassningsförmåga är en inspiration för andra.

Dela artikeln