🕝 1 minuter
Företag från Södertälje börsnoteras på Nasdaqs huvudmarknad
Publicerad 13 mars 2022 01:00
Uppdaterad 13 mars 2022 01:00

Foto: Creative Commons.

Life science-bolaget Nanologica, som har sitt huvudkontor i Södertälje, har godkänts för notering på Nasdaq Stockholms huvudmarknad.

Godkännandet är villkorat av att sedvanliga villkor uppfylls, däribland att ett prospekt godkänns och registreras av Finansinspektionen.

– Jag har haft förmånen att leda och utveckla Nanologica de senaste 11 åren och det är med både stolthet och ödmjukhet som vi nu tar detta steg, säger Nanologicas VD Andreas Bhagwani i ett pressmeddelande.

Nanologica grundades 2004 och är idag ett världsledande företag i sin kategori. Nanologica tillhandahåller nya behandlingsmöjligheter för patienter med lungsjukdomar och strävar efter att göra diabetesläkemedel tillgängligt för fler behövande patienter genom att sänka kostnaden för tillverkningen.

Första dag för handel på Nasdaq Stockholms huvudmarknad är planerad tisdagen den 29 mars 2022, uppger Södertäljebolaget.

– Genom att lista aktien på Nasdaq Stockholm ges vi ökad exponering och möjlighet att attrahera institutionella och internationella ägare i större utsträckning, säger Bhagwani.

Dela artikeln