🕝 1 minuter
Föreningslivet ska nå fler barn i Södertälje
Publicerad 12 november 2023 06:00
Uppdaterad 12 november 2023 02:23

Statsministern besökte Södertälje tidigare i år. Till höger: Gülseren Büyükbalik från Telge Bostäder. Foto: Södertälje kommun.

Telge hjärta Södertäljes framtid expanderar sina idrottsaktiviteter till Blombacka och Brunnsäng för att erbjuda fler barn möjlighet att prova olika idrotter.

– Var du bor ska inte spela roll för din möjlighet till en meningsfull fritid. Genom det här initiativet blir det lättare för barn i Blombacka och Brunnsäng att hitta roliga och utvecklande fritidsaktivitet och det är vi så klart glada att kunna bidra till, säger Gülseren Büyükbalik, chef social hållbarhet på Telge Bostäder, i ett pressmeddelande.

Sedan i våras har satsningen Telge hjärta Södertäljes framtid erbjudit gratis idrottsaktiviteter för mellanstadieelever i Hovsjöhallen några dagar i veckan. Syftet är att göra det enklare för barn att testa olika idrotter genom att ta aktiviteterna till dem i deras närområde. Nu utvidgas konceptet även till fler stadsdelar för att nå fler barn i Södertälje.

– Vi vill nå ut till ännu fler och därför tar vi nu konceptet till Blombacka och Brunnsäng, säger Lenore Johansson, projektledare sponsring på Telge AB

Bakgrunden till satsningen är att barnens deltagande i föreningslivet skiljer sig åt mellan olika områden i Södertälje. I Pershagen är nästan 90 procent av mellanstadiebarnen aktiva i en förening, medan motsvarande siffra i Hovsjö och Blombacka bara är runt 30 procent.

Telge hjärta Södertäljes framtid drivs av Telge och Telge Bostäder tillsammans med lokala idrottsföreningar som SBBK, Södertälje futsal club och Idrott Utan Gränser.

Skribent: Lucas T.

Dela artikeln