🕝 1 minuter
Föräldrar från Saltsjöns förskolan - "Vill varna andra skolor"
Publicerad 7 september 2021 02:00
Uppdaterad 7 september 2021 02:00

Föräldrarna Emil Andersson och Stina Holmgren. Foto: Alex Ataseven

Under torsdagsmorgonen tidigare i veckan ska en okänd man befunnit sig i Pershagen vid Saltsjöns förskola för att försöka ta kontakt med barn. Där ska han ha erbjudit godis om barnet följde med till bilen.

Förskola i Pershagen larmar: “Man försökte locka barn in i bilen”

Nu vill föräldrar från Saltsjöns förskola varna andra skolor i Södertälje om att vara uppmärksamma.

– Det är hemskt, jag har inga ord. Det får inte hända någonstans eller något barn/ungdom. Vi känner oss väldigt glada och nöjda över hur förskolan har hanterat detta och vi vet att dem kommer hantera detta på största allvar, säger Stina Holmgren till Telgenytt.

Under fredagen blev Telgenytt kontaktad av flera föräldrar som uttryckte sin oro. Emil Andersson och Stina Holmgrens, som har två barn som går på Saltsjöns förskola i Pershagen, är två av flera föräldrar som hört av sig efter den uppmärksammade händelsen i Pershagen.

– Vi nåddes av informationen under fredagen. När vi läste er artikel kände vi båda två att vi vill komma i kontakt med er och uppmana alla förskolor i Södertälje om att vara uppmärksamma. För oss är det väldigt viktigt att allmänheten och andra skolor får information om vad som har hänt, säger Emil Andersson.

Under torsdagen skickades ett meddelande till alla vårdnadshavare från förskolans rektor Maria Avelin och enhetschefen Anki Johansson.

Där informerade enhetschefen och rektorn, i ett gemensamt meddelande, alla vårdnadshavare om händelsen som skedde tidigt på torsdagsmorgonen mellan 08:00-09:30 den 2 september.

Någon gång mellan kl 08:00-09:30, blev ett barn på avdelningen Havet kontaktad av en man som befann sig på Hagkärrsvägen, bortre delen av försöksgården vid rutschkanan och enligt barnet var mannen en ”gubbe i grön tröja och cykel” som säger att X får godis om X följer med till bilen.” skrev enhetschefen Anki och rektorn Maria i ett meddelandet till alla vårdnadshavare.

– Jag har inte varit på plats, men jag vet att vi har polisanmält händelsen och haft kontakt med säkerhetstjänsten, säger Maria Avelin rektor på Salsjöns förskola när Telgenytt når henne.

Läs – Ung flicka antastad på väg till skolan i Södertälje

Förskola i Pershagen larmar: “Man försökte locka barn in i bilen”

Dela artikeln