🕝 1 minuter
Femte raka segern för Syrianska
Publicerad 25 juni 2022 17:30
Uppdaterad 25 juni 2022 17:01

Foto: Daniel Brace / Braceiller.

Rödgult kom till matchen mot Huddinge med fyra raka segrar i bagaget och siktade på att avsluta vårsäsongen på topp.

Något som däremot orsakade en aning huvudbry hos Syrianska var att ingen av lagets ytterbackar var tillgängliga. Men det skötte man ändå med bravur när man efter en stabil insats slog Huddinge IF med 3-1.

Huddinge stod för en del fina aktioner och kunde sticka upp i fina anfall då och då. Men Syrianska försvarade sig väl och kontrade sylvasst på Huddinge. I den 15:e minuten tog Syrianska ledningen efter att ha vunnit en frispark i offensivt straffområde där Mattias Ingvarsson var framme och tryckte dit ledningsmålet.

Ett par minuter senare var det dags igen. Målvakten i Huddinge försökte brösta ner bollen men misslyckades totalt. Majkel Bagir höll sig påpassligt framme, utnyttjade misstaget till fullo och utökade ledningen till 2-0 genom sitt 14:e mål för säsongen.

Några minuter innan den första halvleken skulle blåsas av stod Ramez Matti för en fin aktion när han tog sig förbi flera spelare och placerade bollen väl i målvaktens högra hörn. 3-0 var ett faktum och det blev också halvtidsresultatet och man kan säga egentligen att matchen i princip var avgjord här. 

Andra halvlek bjöd inte på så mycket finlir. Det var mestadels Huddinge som anföll utan några större framgångar som inte rendera i något superfarligt.

I den 90:e minuten fick Huddinge en frispark i ett bra läge som sattes välplacerat bakom Syrianska målvakt. Slutresultatet blev 3-1 och tog Syrianska upp i en tillfällig serieledning med en mach mer spelad än United och Assyriska.

Text: Andrew Moro / SFC.

Dela artikeln