🕝 2 minuter
Färskpressad juice och smakrika bakelse - Här är parets nya succésatsning
Publicerad 13 december 2022 11:29
Uppdaterad 13 december 2022 11:29

Rani Malki med hustrun Christen Azar Foto: Shamash Oyal

Färskpressad juice, smakrika bakelser, privata evenemang och ett kök som kombinera det svenska och arabiska köket. Här är Rani Malki och hustrun Christen Azars nya succésatsning i Södertälje.

Det som en gång var en mäklarbyrå, vid korsningen Mälaregatan och Jovisgatan, har nu omvandlats till ett café utöver det vanligt. Här drivs cafét av paret Rani och Christen som kom till Sverige 2015 och ganska snabbt insåg paret det låga utbudet inom cafébranschen i Södertälje. De visste inte hur och inte när, men ett café i Södertälje var något de verkligen ville satsa på.

I somras, sju år efter flytten till Sverige, lyckades paret äntligen slå upp portarna och förverkliga sina drömmar. Verksamheten döptes till Class café och har sedan dess tillfredsställt många besökare.

Paret Rani och Christen under premiäröppningen i somras.

– Vi startade caféet då det i princip bara finns restauranger med begränsat utbud i Södertälje, och det vill ända på med vårt café, säger Rani Malki till Telgenytt.

Till vardags bjuder cafét in till en mysig och familjär miljö, men erbjuder även skräddarsydda lösningar för bland annat dop, möhippor, födelsedagar, studentmottagningar samt likande tillställningar.

När Telgenytt besöker parets café slås vi av de öppna ytorna mellan kök och servering. Här tillagas maten framför kunderna och skapar en känsla av renlighet och perfektionism och inom en snar framtid planerar paret att ta nästa steg – att erbjuda Södertäljeborna en fräsch salladsbar.

– Det kommer inom en snar framtid och det kommer definitivt uppskattas av våra gäster. Här gör vi även färska juice, cocktails och bakverk med råvaror av högsta kvalité som kombinerar det svenska och arabiska kök, säger Rani.

Färska juicer på Class Café vid Stora Torget. Foto: Shamash Oyal

Men en större vision står bakom parets satsning i Södertälje.

Målet är att etablera succékonceptet med svensk-arabiskt kök i andra städer, men framför allt Stockholm då utbudet fattas i huvudstaden berättar paret.

Caféts popularitet visar sig när Telgenytt är på väg att rund av. En yngre kvinna kliver in och vill boka lokalen för en brunch inför en möhippa.

– Ja, vi har öppet för att abonnera cafét, säger Rani och ler. Vi även haft möhippor här, dop och nästa år blir det även studentmottagningar. Det är kul att folk har hittat hit, avslutar paret Rani och Christen till Telgenytt.

Dela artikeln