🕝 1 minuter
Fängelse för flera män efter pistolrån och förnedring
Publicerad 19 september 2022 16:55
Uppdaterad 19 september 2022 16:55

Foto/Montage: Alex Ataseven.

En 18-åring man rånades, fick en pistol intryckt i munnen, misshandlades och därefter gärningsmännen urinerat på honom och samtidigt filmat allt.

Nu dömds flera jämnåriga män till långa fängelsestraff.

Händelsen inträffade i april tidigare i år där 18-åringen blev lurad till en plats av en tjej som vill ses över en cigarett, men väl på plats blev han påhoppad av flera män.

Under pistolhot ska männen har rånat 18-årigen på sina värdesaker, misshandlat honom med slag och sparkar och tryckt in en pistol i munnen på honom. Gärningsmännen ska även urinerat på honom innan de lämnade platsen.

Efter en polisär insats kunde fyra jämnåriga män gripas och häktas för misshandeln och det grova rånet i Brunnsäng. Nu meddelar Södertälje tingsrätt domen för de fyra åtalade männen.

En person frikänns trots att 18-åringens DNA hittats på hans kläder. Enligt tingsrätten kunde det inte bevisas att han var med vid tillfället när rånet inträffade.

I tingsrättens beslut framgår det att två andra män döms till fem års fängelse och tredje man döms till fyra års fängelse.

Dela artikeln