🕝 1 minuter
Familjen Månsson expanderar ytterligare i Södertälje
Publicerad 23 december 2022 06:00
Uppdaterad 23 december 2022 12:54

Markus Månson. Foto: Privat /Månsbro Fastigheter.

För över en månad sedan passerade fastighetsbolaget Månsbro ett fastighetsvärde på 3 miljarder kronor. Nu ökar det portföljen ytterligare genom ett fastighetsköp i hemstaden Södertälje.

För bara några år sedan hade fastighetsbolaget cirka 100 lägenheter i portföljen, men de senaste åren har Månsbro Fastighet växt explosionsartat. 2019 köpte Månsbro 768 lägenheter i Hovsjö av Södertälje kommun. Sedan dess har bolaget expanderat kraftigt och besitter idag fastigheter till ett värde på över 3 miljarder kronor.

– I början av förra året hade vi ett fastighetsvärde på cirka 1,5 miljarder, sade Markus Månsson, marknadschef på Månsbro Fastigheter, till Telgenytt i oktober när de passerade värden för 3 miljarder kronor.

Nu förvärvar de ytterligare en fastighet i Södertälje som är belägen invid Södertälje kanal – fastigheten Katten 8 på Bergsgatan.

Köpet består av två bostadsfastigheter, som uppfördes år 1947, fördelat på 24 lägenheter och tre lokaler och genomgick en invändig totalrenovering år 1984.

Dela artikeln