Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Få försäljningar av villor i Södertälje
Publicerad 9 november 2022 10:27
Uppdaterad 9 november 2022 10:27

Foto: Creative Commons.

Mellan augusti och oktober såldes 67 villor i Södertälje kommun.

Det är relativt få sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under augusti till oktober såldes det elva färre villor i Södertälje än snittet för det senaste året. Detta trots att bostadsmarknaden under augusti till oktober, historiskt sett, varit förhållandevis aktiv. 

Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat. 

De sålda villorna i Södertälje kommun hade ett genomsnittligt pris på 4,8 miljoner kronor. I fjol gjordes 104 affärer vid den här tiden på året. 

I hela Stockholms län såldes 2 065 vilor för i snitt 6,5 miljoner kronor.

Statistiken visar även på en prisnedgång i Södertälje kommun. Medelpriset på försäljningarna av villor i kommunen var 3 procent lägre än för tre månader sedan. Även i hela Stockholms län sjunker villapriserna. I hela länet noterades en prisnedgång på 8 procent.

Priserna på villor sjunker i 147 av landets kommuner, medan de stiger i 16.

Bland kommunerna i Stockholms län sjunker priserna på villor i 20 av 21 kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var minskningen i Lidingö, Nacka, Stockholm och Tyresö där priserna sjönk med 11 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i fem av länets 26 kommuner.

Dela artikeln