🕝 2 minuter
EXKLUSIV INTERVJU: Uno Svenningsson gästar Glashyttan
Publicerad 11 juni 2021 02:00
Uppdaterad 17 augusti 2023 12:27

Foto: Alexander Isa

Legenden Uno Svenningsson, känd för låtarna ”Under ytan” och ”Vågorna”, gästar Södertälje i tre dagar.

Mer än 35 år senare säljer Uno Svenningsson slutsålt vart han än åker, och det är inga undantag den här gången heller. Nästa vecka, den 17:e, 18:e och 19:e juni, gästar han Södertälje och Glashyttan i tre dagar för att spela inför en förväntansfull publik.

Telgenytt tog kontakt med Uno Svenningsson för att berätta hur välkommen han är och hur mycket vi uppskattar att en av Sveriges främsta artister väljer att besöka vår stad i tre dagar.

– Det är så otroligt skönt att äntligen få komma ut och spela, och att folk vill komma ut och lyssna. Det känns fantastiskt, berättar Uno när vi når honom.

Det är en glad Uno som svarar i telefonen under tisdagskvällen och bekräftar den tredagars lång spelningen på Glashyttan. Vi är minst lika glada att en av landets största artister tar sig tid att prata i telefon med oss på Telgenytt.

Uno Svenningsson. Pressbild

Du ska besöka Södertälje i tre dagar och har sålt ut alla platser, helt fantastiskt. Hur känns det för dig, Uno?

– Jag spelade några spelningar förra året, men det här blir min första spelning för i år. Det ska bli otroligt kul. Sedan har jag hört jättegott om Glashyttan och att det ska vara jättevackert där ute, så jag ser verkligen fram emot det.

Har du spelat i Södertälje tidigare, eller är det här första gången?

– Jag tror att sista gången jag spelade i Södertälje var när jag spelade med Sommarsverige-gänget, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson. Jag tror att det var 2016, men det var ett par år sedan.

Är det något du vill hälsa till alla som köpt biljett?

– Jag längtar efter att få möta publiken igen. Sen är jag så otroligt glad över att få komma ut och spela och att det är så himla mycket folk som kommer att komma. Jag släpper även en ny singel den 18:e juni, så jag ser verkligen fram emot det här, berättar Uno för Telgenytt.

– Det ska bli kul det här. Nu ser vi fram emot en sommar som är lite mer normal i alla fall, avslutar Uno Svenningsson.

Dela artikeln