🕝 1 minuter
"En tillåtande och befriande plats där allting är möjligt"
Publicerad 25 maj 2023 06:00
Uppdaterad 24 maj 2023 21:17

Bild: Södertälje kommun.

Konstnär Munish Wadhia från Mölnbo experimenterar med olika material och tekniker i en ny utställning. Nu presenterar han sin skapandeprocess som inkluderar bilder, historieberättande, kolonialkritik, minnen från uppväxten, Södertäljelandskap, tankar om kulturarv samt måleri.

Utställningen ”Från Från”, som pågår från 26 maj till 1 juli på Södertälje konsthall utforskar möjligheten att ge nytt liv åt knapparna från en kostym.

– Södertälje konsthall är en tillåtande och befriande plats där allting är möjligt, säger konstnären Munish Wadhia som är bosatt i Mölnbo och har en examen i måleri från Royal College of Art i London.

Wadhias konst är i stor utsträckning slumpartad och han använder material som finns i hans närhet för att skapa skulpturer, objekt och installationer. En second-hand kostym blir till en skulptur som bär starka minnen av hans fars yrke som skräddare. Knapparna från kostymen får ny betydelse och Wadhia utforskar även kopplingen mellan Husqvarna-symaskinen och vapentillverkning. Historia, fakta och associativa processer blandas i hans verk, där varje del spelar en viktig roll.

– Ibland behövs det en utställning för att förstå hur världen hänger samman. Munish Wadhia visar det på ett enastående sätt, säger Maja-Lena Molin, konstnärlig ledare, Södertälje konsthall.

Utställningen ”Från Från” visas på Södertälje konsthall från den 26 maj till 1 juli. Vernissage äger rum den 26 maj kl. 15-18, där Munish Wadhia kommer att presentera utställningen klockan 17:00.

Dela artikeln