🕝 2 minuter
En till sjukhus efter olycka på lyxhotell - "Taket rasade över oss"
Publicerad 7 augusti 2023 06:00
Uppdaterad 7 augusti 2023 12:52

Foto: Privata

Under helgen hölls en tvådagarsfest på Ellery Beach House på Lidingö. Det som skulle ha varit en minnesvärd dag för några vänner från Södertälje slutade istället i stor dramatik när en bar rasade över dem.

– Tunga stenplattor föll rakt på oss, säger Södertäljebon, som inte vill medverka med namn, till Telgenytt.

Under två dagar intog den populära nattklubben från Göteborg, Port du Soleil, lyxresorten Ellery beach house i Lidingö. Gäster lockades av ett beach club-event med dagsfester vid poolområdet och populära DJs vid spakarna. Två personer som lockades till Lidingö var två vänninor från Södertälje.

Under tillställningen hade arrangören bokat in tre dansare som skulle stå på taket av den höj- och sänkbara poolbaren. På taket av poolbaren sitter stora, tunga stenplattor monterade, vilka är jämnt med marken när baren sänks ner helt till marknivå.

Men när tillställningen på lördagen började närma sig sitt slut, inträffade en livsfarlig olycka.
När dansarna var klara för dagen beslutade den populära artisten Nause och en anställd att ställa sig på taket av den höj- och sänkbara baren och hoppade rakt ner i poolen. Det verkade spännande för två gäster som beslöt sig för att klättra efter. Men när dessa två gäster hade klättrat upp och precis skulle hoppa ner i poolen, lossnade flera tunga stenplattor från taket. Nedanför stod Södertäljetjejerna helt ovetande om vad som var på väg att hända.

Fick tunga stenplattor rakt på huvudet.

– Jag kände ett hårt slag mot huvudet och kroppen, men förstod inte riktigt vad som hade hänt. Sedan lade jag handen på huvudet och märkte att jag blödde kraftigt, säger en av tjejerna.

Trots allvaret och det faktum att stora tunga stenplattor precis hade lossnat och träffat två unga kvinnor, var det få som reagerade. Festen runt omkring fortsatte som vanligt.

Artisten Nause på taket av poolbaren, minuterna före olyckan. Foto: Privat

– Det tog ett tag innan vi fick hjälp, men till slut kom någon och frågade om vi mådde bra. Han såg att vi båda blödde, så då hjälpte de oss in och fick oss att prata med någon ansvarig.

Men det skulle dröja ytterligare en stund innan riktig hjälp tillkallades.

– Istället för att ringa ambulans ställde de flera frågor om var vi hade ramlat och hur det hade gått till, medan vi stod där och blödde från huvudet. Vi förklarade att vi inte hade ramlat utan att taket hade rasat över oss.

Slutligen tillkallades ambulans till Lidingö, och tjejerna kunde få den nödvändiga vården. Den ena kvinnan kunde få vård på plats av sjukvårdspersonal, medan den andra fördes till sjukhus där hon vårdades och skrevs ut strax efter midnatt, cirka sex timmar efter incidenten.

Hur tycker ni att Ellery Beach House hanterade situationen?

– Det dröjde innan de förstod vad som verkligen hade hänt, men i det stora hela tycker jag att de hanterade det bra. De beklagade verkligen det som hände och såg till att vi fick den hjälp vi behövde.

Telgenytt söker Ellery Beach House för kommentar.

(Annonslänk)

Dela artikeln