🕝 1 minuter
En sprakande öppningsakt och talangjakt intar scenen
Publicerad 17 maj 2023 12:22
Uppdaterad 17 maj 2023 19:25

Bild: Shamash Oyal / Pressbild, Sonja Aldén.

Sonja Aldén kommer att inleda Södertäljefestivalen 2023 på huvudscenen. Dessutom kommer den nationella artisttävlingen Stage Academy Artist till Södertälje och ger lokala talanger möjligheten att bli upptäckta.

Aldén har länge varit en favorit bland musikälskare och är känd låtar så som ”För att du finns” och ”Du är allt”. Nu presentras hon som öppningsakt fredagen den 25 augusti på Stora Torget.

– Jag är så väldigt glad över äran att vara öppningsakt på Södertäljefestivalen. Platsen är extra speciell för mig, för min mamma och pappa träffades nämligen precis där i Södertälje Centrum för 46 år sedan och fikade inne på Kringlan. Det kommer bli en fantastisk kväll och jag kommer också ta med några underbara sångare från vokalgruppen DAIS – det här vill ni inte missa, säger Sonja Aldén till centrumföreningen Södertälje City

Dagen därpå, lördagen den 26 augusti, kommer Stage Academy Artist till Södertälje för att ge lokala talanger möjligheten att bli upptäckta. De får bland annat chansen att uppträda live och tävla om en plats i den nationella finalen.

– Att bli artist och kunna göra sig ett namn i musikbranschen är något många drömmer om. Zara Larsson, Tusse, Hanna Ferm och Molly Sandén för att nämna några har alla börjat på scener som skapats för unga talanger. Vi är glada att Södertälje City ser potentialen i de många upcoming akterna som behöver hitta vägar framåt och att vi får chans att exponera dem på den här scenen i samband med Södertäljefestivalen, säger Annamia Fast, grundare av Stage Academy.

Dela artikeln