🕝 1 minuter
40-åring hittad död - Kopplas till mordförsök 
Publicerad 10 april 2023 11:52
Uppdaterad 10 april 2023 14:08

Foto: Alexander Isa

En man i 40-årsåldern har hittats död i centrala Södertälje. Nu misstänker polisen att ärendet kan ha koppling till ett tidigare mordförsök på en man i 50-årsåldern.

Tidigt på måndagsmorgonen hittades en person allvarligt skadad i en lägenhet vid Köpmansgatan. Personen fördes med ambulans till sjukhus och misstänktes ha utsatts för mordförsök.

Person fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med allvarliga skador, varpå en stor polisinsats inleddes på platsen.

”Strax efter 07:30 fick polisen samtal angående om att en man var skadad i överkroppen av ett vasst föremål i en lägenhet i Södertälje kommun. Den skadade mannen som är i 50 års åldern fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid en närmare kontroll av fastigheten hittades en person död i ett garage. Nu misstänker polisen att mordförsök i lägenheten kan ha samband med en avliden person som påträffats i ett närliggande garage.

När polisen var på plats i lägenheten kom det in uppgifter att det skett en singeltrafikolycka i ett parkeringsgarage i samma område som polisen var på plats i. Föraren, en man i 40 års åldern, avled på plats. Hans anhöriga är underrättade om händelsen. Polisen har tagit personbilen i beslag och den ingår i utredningen angående dödsfall utan misstanke om brott.”, rapportera polisen.

Polisen på plats vid Köpmansgatan. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln