🕝 1 minuter
En ny familjecentral öppnar i Hovsjö
Publicerad 13 november 2022 05:00
Uppdaterad 2 maj 2024 11:34

Foto Södertälje kommun/Linn Almerud.

Måndagen den 14 november ska en ny familjecentral öppna upp dörrarna för Hovsjös alla barnfamiljer.

Förskola, barnavårdscentral och familjebehandlare ska tillsammans jobba för att nå ut till så många familjer som möjligt.

Kommunen och Capio samverkar tillsammans för att nå ut till så många behövande som möjligt.

– Vi behöver finnas i människors närområden för att få bästa möjlighet till att ge stöd tidigt i barns liv. Att få möjligheten att utveckla verksamheter utifrån familjers behov är så viktigt och jag är övertygad om att det är det som behövs för att kunna bidra till att minska de enorma skillnader som finns i regionen när det gäller barn och kvinnors hälsa, säger Jenny Andersson, enhetschef för Capio, i ett pressmeddelande.

Det finns idag en familjecentral i Geneta som funnits sedan 2017, och som varit en betydelsefull samlingspunkt för många småbarnsföräldrar. Verksamheten riktar sig i huvudsak till föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år, men alla är välkomna.

Den nya familjecentralen kommer i enlighet med nuvarande familjecentral erbjuda bl.a. öppen förskola, kurativt stöd till föräldrar, BVC, föräldrautbildningar och barnmorskor. All verksamhet är gratis, och alla är välkomna.

Malin Melander, resultatenhetschef för förebyggande enheten Barn och Ungdom, Södertälje kommun och Jenny Andersson, enhetschef för Capio BVC och barnmorskemottagning i Geneta och Hovsjö ligger bakom idén och jobbet för att uttöka familjecentralsverksamheten.

– Vi har arbetat för det här väldigt länge och verkligen sett fram emot att kunna öppna familjecentralen – och nu äntligen är det dags, säger Malin Melander, resultatenhetschef Barn och Ungdom i Södertälje kommun.

Dela artikeln