🕝 1 minuter
En fantastisk insats på Nygatan "Vi vaccinerar över 1000 personer i veckan"
Publicerad 29 juli 2021 02:00
Uppdaterad 29 juli 2021 02:00

Vecka 16 i april öppnades fyra vaccinmottagningar i Region Stockholm varav en av dom öppnades här i Södertälje.

Psykiatricentrum Södertälje, som fick uppdraget, öppnade mottagningen 19 april och lyckades på varsel montera upp en mottagning på Nygatan samt ordna all nödvändig personal.

Här på Nygatan är det ingen som är anställd på heltid. Den fantastiska insatsen som görs sker utanför deras egna schema. Långa timmar och långa dagar för att hjälpa till att vaccinera så många som möjligt.

Kristina Harsanyi som är anställd på Psykiatricentrum Södertälje är platschef på mottagningen och har varit med sedan starten 19 april.

– Vi vaccinerar över 1000 personer i veckan och här ges både dos ett och dos två. Vi vaccinerar både med Pfizer och med Astras vaccin. Är man över 65 år erbjuds Astras vaccin och för övrigt så gäller Pfizers vaccin, berättar platschefen Kristina Harsanyi.

Det är ett nöje för mig att hjälpa de yrkesverksamma som gör det här varje dag. Vår vårdpersonal är fantastiska, så att hjälpa dem och samtidigt hjälpa samhället är väldigt viktigt för mig, säger Daniel Brace som hjälper till på mottagningen.

-Det är väldig tydligt när man kommer hit. Tydligt var man ska gå någonstans samt att personalen följer med hela vägen, säger Åsa Werner från Attention Stockholms län, som precis fått sin andra vaccinationsdos.

Den första dosen fick jag i Stockholm vid Zinkensdamm. Där fick man gå väldigt långt, men här var det väldigt smidigt med bussar som stannar precis utanför, berättar Åsa Werner till Telgenytt.

Dela artikeln