Sport
🕝 1 minuter
En av landets största idrottsföreningar firar 55 år
Publicerad 18 juli 2023 06:00
Uppdaterad 18 juli 2023 01:20

Foto: Alexander Isa

Den 17 juli firade Södertälje basketbollklubb 55 år som en av landets största och mest framgångsrika idrottsföreningar. Med tusentals medlemmar och en historia som sträcker sig flera decennier tillbaka.

SBBK:s historia började redan våren 1963 under föreningen KFUM Södertälje, där basketen spelades i organiserad form. När KFUM Södertäljes idrottsverksamhet lades ned sommaren 1968 bildades SBBK och klubbens statistik och historia räknas från den första matchen 1963. Sedan dess har SBBK imponerat med sina prestationer och segrar.

Genom åren har SBBK fortsatt att dominera basketvärlden med imponerande framgångar, inklusive 24 SM-guld och 119 USM-guld. För fem år sedan, i samband med klubbens 50-årsjubileum, släpptes även jubileumsboken ”SBBK 50 År”, som lyfter fram några av de viktigaste milstolparna i klubbens historia.

SBBK har satt Södertälje på kartan inom basketvärlden och fortsätter att vara en viktig kraft i svensk basket. Jubileet är en tid att hedra klubbens framgångar och det engagemang som har gjort SBBK till en väletablerad och älskad del av Södertäljes idrottskultur.

Dela artikeln