Sport
🕝 1 minuter
Emma Emanuelsson fortsätter dominera i ATG Riders League
Publicerad 9 december 2021 01:00
Uppdaterad 9 december 2021 01:00

Emma Emanuelsson-Stakantura. Foto: Roland Thunholm.

Emma Emanuelsson toppar båda tävlingskategorierna efter ATG Riders League besök i Södertälje över helgen. 

Emma Emanuelsson vann helgens Riders League Grand Prix på Södertäljes Ridklubb. Hon hoppade med hästen Stakantura hela banan felfritt på 49.21 sekunder och knep därmed 30 viktiga poäng i 1.50-serien.

Ekipaget toppar tabellen med 78 poäng. Isabell Bengtsson överraskade med en andraplats och tog därmed sina första 25 poäng för säsongen. På tredjeplats kom Marlene Lindblad från Södertälje RK. Hon ligger med sina 63 poäng på en total andraplats i serien, 15 poäng bakom Emma Emanuelsson. 

I 1.35-serien är guldstriden tuff. Emma Emanuelsson kom trea i Södertälje och leder tillsammans med hästen Centicco Pearl även den serien med hela 87 poäng. Flåsandes i nacken har hon Evelin Lavén, som med hästen Easy Q vann sin andra tävling för säsongen. Ekipaget har nu dragit längre ifrån trean Julia Kringstad Håkansson och har med sina 86.5 poäng serieledningen i sikte. 

Delfinalen i Södertälje var den fjärde av sex delfinaler inför totalfinalen i Göteborg vecka 8 nästa år. De sista två delfinalerna äger rum i Strömsholm vecka 4 och Borås vecka 6 efter ett kortare juluppehåll.

I år är prissumman den högsta som hittills delats ut i en nationell tävling. I Göteborg kommer de 20 bästa ekipagen i 1.50-serien tävla om totalt 590 000 kronor, varav 240 000 går till segraren. 

Se helgens kompletta resultat här.

Text: Albert Greek.

Dela artikeln