🕝 1 minuter
Emelie Oduncu tilldelas Sankta Ragnhildsmedaljen 2023
Publicerad 23 maj 2023 12:37
Uppdaterad 23 maj 2023 12:41

Bild: Södertälje kommun/ Alexander Isa.

Emelie Oduncu, mamma till Bobby Oduncu som är en av Sveriges främsta frisörer och har många kända kunder, tilldelas Sankta Ragnhildsmedaljen för år 2023.

I vintras var hon en av de nominerade till kommunens 5i12-pris, som hyllar personer och organisationer som främjar jämlikhet och minskar kulturella motsättningar. Den gång tilldelades priset till SBBK, men nu tilldelas hon Sankta Ragnhildsmedaljen av Södertälje kommun för sitt stöd till sin son och hans sexuella läggning.

– Emelin är en mycket värdig mottagare av Sankta Ragnhildsmedaljen som vi delar ut till personer som har gjort och gör stora insatser för Södertälje och kommunens invånare. Det behövs starka röster som hennes i de här viktiga frågorna, säger Per Holmgren, ordförande kommunfullmäktige (M), i ett pressmeddelande.

Hon har även engagerat sig för att hjälpa andra homosexuella ungdomar att komma ut och bli accepterade av sina föräldrar och bidragit till att minska kulturella motsättningar.

”Genom sitt stora personliga engagemang mot fördomar och hedersrelaterat förtryck har Emelin Oduncu visat stort mod genom att tala om frågor som är svåra att tala om i Södertälje”, skriver Södertälje kommun i motiveringen.

Priset delas ut den 6 juni på Torekällberget i samband med nationaldagsfirandet.

Dela artikeln