🕝 3 minuter
Elins Beyoncé-tatuering blev megaviral - Sågs av miljontals människor
Publicerad 21 maj 2023 21:12
Uppdaterad 21 maj 2023 21:21

Foto: Privat.

Den 10 maj inledde världsartisten Beyonce sin stora konsertturné ”Renaissance tour” i Stockholm. För Södertäljebon Elin Rantanen, som sett sin fjärde Beyoncé-konsert och köade i över 15 tim, skulle besöket bli oförglömligt efter att hennes Beyoncé-tatuering blev en viral sensation.

– Det här känns helt sjukt! Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle bli resultatet när fans utanför Friends Arena frågade om de fick ta kort och lägga ut bild på min tatuering, säger Elin Rantanen till Telgenytt.

När ett fanpage, men cirka 240.000 följare, la upp en bild på hennes tatuering small det till. Ordentligt. Hennes Beyoncé-tatuering exploderade på sociala medier och spred sig som en löpeld med över 93 miljoner visningar.

Elin hade tatuerat in tatueringen hos Ink Nation i Södertälje 2018 och tog cirka 24 timmar att sammanställa konstverket. Som en hängiven fan av Beyoncé och även Jay-Z hade deras musik alltid funnits där för henne i både glada och ledsna stunder. Att uttrycka sin tacksamhet på ett speciellt sätt genom en tatuering blev ett naturligt val för henne.

– Jag har så länge jag kan minnas varit ett fan av Beyoncé och med tiden Jay-Z också. Jag kände att jag ville uttrycka min tacksamhet på ett speciellt sätt, vilket blev en tatuering, säger hon.

Elin Rantanen längst fram på Beyoncés konsert i Stockholm den 10 maj. Foto: Privat

Under själva konsertdagen spred sig ryktet om hennes tatuering bland alla Beyoncé-fans, och många av dem kom fram för att se den och ta bilder. Beröm och komplimanger haglade från alla håll, det var till och med personer från länder som Brasilien, Australien och USA som fotade och lovade att berätta om ”the Swedish girl with the crazy tattoo” för sina landsmän.

Men en fotograf stack ut från mängden.

– Ett mål och en dröm har alltid varit att visa den för Beyoncé och Jay-Z och jag kan med stolthet säga att jag är ett steg närmare den drömmen. Även Beyoncés egna fotograf tog en bild på den innan konserten, säger Södertäljebon.

Helt plötsligt började Elin få en lavin av följförfrågningar på Instagram utan att förstå varför. Men när en vän berättade att hennes tatuering blev viral kunde hon knappt tro det var sant.

Foto: Privat.

Hur reagerade du när du först fick veta att din tatuering hade blivit viral?

– Jag trodde inte att det var sant. Det var en vän till mig som skickade bild på det till mig. Jag vet att jag var på jobbet och sprang runt och visade alla för att få en bekräftelse att jag inte inbillade mig, säger Elin och skrattar. Jag blev så chockad och så glad, kände att jag fick dela med mig av något jag älskar med resten av världen med fans som förstår min galenhet.

Du tatuerade dig för cirka fem år sen. Har du någonsin övervägt att göra några ändringar?

– Jag gjorde faktiskt en liten ändring några månader efter jag gjorde tatueringen. Jag var inte helt nöjd med Beyoncés näsa men det var inga problem att fixa. Jag var extra petig eftersom det var en så stor tatuering som betyder mycket. 

Vilken betydelse har din tatuering på benet av Beyonce och Jay-Z för dig personligen?

– Den betyder massor! Den påminner mig om att jag alltid ska gå min egna väg och tro på mig själv och utöver det uttrycker den hur mycket Beyoncé och Jay-Z och deras musik har funnits med mig i alla lägen. 

Vad tyckte du om Beyonces konsert i Sverige.

– Det här var faktiskt fjärde konserten jag var på. Senaste tre konserterna har jag köat i över 15 timmar varje gång och det är så värt det varje gång. Beyoncé var över mina förväntningar denna gång, men jag var lite besviken på publiken. De borde ha hypeat lite mer, men Beyoncé och hela upplägget av konserten var helt otrolig. Aldrig sett något liknande, ett minne för livet, avslutar Elin Rantanen.

Elins tatuering av världsstjärnorna Jay-Z och Beyoncé. Foto: Privat.

Dela artikeln