🕝 1 minuter
Efter skjutningen på Dalgatan - Åtta personer åtalade för grova brott
Publicerad 29 mars 2022 02:00
Uppdaterad 29 mars 2022 02:00

Foto: Shamash Oyal.

Natten till fredag, den 12 februari förra året, öppnade en okänd gärningsman eld mot solariet Open Sun på Dalgatan.

Skottlossningen skedde strax efter klockan 02-tiden och väckte flera boende i närområdet som larmade polisen.

Enligt vittnesuppgifter lämnade gärningspersonen platsen i en bil och ett intensivt polisarbete påbörjades som ledde till att tre personer greps.

Dock ledde inte det inte till att någon åtalades då bevisningen inte höll.

Däremot upptäckte polisen en storvapengömma i ett förråd i Karlslundsgatan efter spaningsarbete mot de tidigare misstänkta personerna.

Två Kalashnikov och en pistol hittades i förrådet som beslagtogs för analys. Senare kunde polisen visa att skjutningen mot solariet på Dalgatan använts av den beslagtagna pistolen.

I april 2021 stoppade polisen även en skåpbil efter ett spaningsarbete där föraren förvarade närmare 0,4 kg kokain. I mannens telefon hittade polisen även uppgifter om hur han instruerats att hämta narkotikan för att därefter lämna på tre olika platser i Södertälje.

Vid ett annat tillfälle, den 6 maj, kunde spaningsarbetet även upptäcka hur en annan person hämtat knark från en gömma i skogen i närheten av Karlslundsgatan.

Igår, måndag 28 mars, åtalades åtta personer för inbladning, bland annat synnerligen grovt narkotikabrott, grovt narkotikabrott och försök till synnerligen grovt vapenbrott. Rättegången väntas pågå till slutet av nästa vecka.

Dela artikeln