🕝 1 minuter
Efter olyckan på Igelstaverket - utredning inleds
Publicerad 27 juni 2024 05:00
Uppdaterad 27 juni 2024 07:53
Pressbild: Söderenergi

En allvarlig arbetsplatsolycka inträffade på Söderenergi, där en man föll från hög höjd och fördes till sjukhus. Nu har en intern utredning inletts samtidigt som polisen upprättade en anmälan om arbetsmiljöbrott.

En allvarlig arbetsplatsolycka inträffade på Igelstaverket, som ägs av Söderenergi, förra veckan. En man i 50-årsåldern föll från en hög höjd och transporterades snabbt med ambulans till sjukhus där han vårdades för allvarliga skador. Polisen var snabbt på plats och inledde samtal med vittnen för att klargöra händelseförloppet.

Polisen bekräftade dessutom på sin hemsida att en anmälan om arbetsmiljöbrott har skrivits, men att mannens skadeläge var initialt oklart. Ssenare uppgifter från sjukvården under olycksdagen bekräftade att hans tillstånd var fortsatt kritiskt och att prognosen var oviss samt att anhöriga underrättades.

Enligt uppgifter till Telgenytt föll mannen från 12 meters höjd.

Produktionen på Igelstaverket, där olyckan inträffade, stoppades omedelbart efter händelsen men återupptogs igen på måndagen. Söderenergi inledde i början av veckan en intern utredning för att fastställa orsaken till olyckan och har pågående dialog med Arbetsmiljöverket. Kommunikationschef Camilla Koebe berättade för SVT att detta är den första allvarliga olyckan företaget har varit med om.

- Vi är vana vid att arbeta förebyggande, men i det här fallet har något brustit, säger hon till tidningen.

Dela artikeln