🕝 2 minuter
Efter mordet i Mariekäll - 23-åring åtalas
Publicerad 19 januari 2022 01:00
Uppdaterad 19 januari 2022 01:00

Foto: Shamash Oyal.

Den 26 april påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll. När polisen tog sig in i lägenheten, efter att 35-åringen anmälts saknad av en nära anhörig, hade hans kropp legat död i tre dagar.

Vid undersökningen hittades ett blodspår i lägenheten som polisen misstänker tillhöra en 23-åring, bosatt utanför Södertälje. Nu åtalas han för mordet på 35-åringen som kopplas till en drogskuld.

– Jag menar att han är bunden till platsen i samband med att mordet sker och att han avsatt spår i blod, i lägenheten, säger Stefan Creutz, vice chefsåklagare till SVT.

Blodspår i lägenheten som misstänkts tillhöra 23-åringen. Bild/Foto: Polisens förundersökning.

Det var förra året i april som en orolig anhörig ringde polisen efter att 35-ingen inte svarat på samtal. När polisen åkte till bostaden för en kontroll påträffas han död med flera knivhugg.

Enligt polisens förundersökning hade mannen legat död i tre dagar innan han påträffas i lägenheten. Detta bekräftas då 35-åringes mobil slutade registrera rörelse den 23 april 2021.

I mannens mobiltelefon hittar polisen bland annat en chattkonversation som kopplas till en 23-åring, bosatt utanför Södertälje. 23-åringen befann sig i 35-åringens bostad den aktuella dagen för att betala av en skuld, vilket han erkänner för polisen. Däremot menar han att 35-åringen levde när han lämnade bostaden, men polisen misstänker att blodspåret som hittas i lägenheten ska tillhöra 23-åringen.

Polisen utanför 35-åringens bostad i Mariekäll i april 2021. Foto: Shamash Oyal.

Efter ett intensivt polisarbete, där man bland annat granskade 23-åringens mobiltelefon, greps han och en husrannsakan genomfördes hemma hos 23-åringen.

Nu åtals han för mordet på 35-åringen i Mariekäll den 23 april 2021 och rättegången väntas starta i slutet på denna månad.

Dela artikeln