🕝 2 minuter
Efter Lidls prissänkning - "Jag ser nya kunder varje dag"
Publicerad 14 april 2023 06:00
Uppdaterad 14 april 2023 03:50

Foto: Alexander Isa

Lidls beslut om att sänka och frysa priset på flera av sina varor har uppskattas på flera håll i landet, Södertälje inkluderat. – Vi hade alla kassor öppna efter beslutet, säger en anställd på Lild i Södertälje.

Lidl, en av Europas största matvarukedjor, hyllades även från flera håll i regeringen. Bland annat från  Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar när de beslutade om att sänka och frysa priset på flera sina varor.

– Lidl gör själva det som Svantesson inte klarade av att få till stånd med dom tre matjättarna, skrev hon i ett inlägg på Twitter.

Lidls prissänkning fick en kedjereaktion och resulterade i att andra livsmedelsbutiker att följde efter i deras fotspår. Lidls beslut resulterade i att en stor skara av kunder, som tidigare inte varit kunder hos dem, nu sökt sig till Lidl som uppskattning för att de stöttar de svenska hushållen

Långa köer på Lidl vid Brolunda. Foto: Alexander Isa

– Jag ser nya kunder varje dag och det är givetvis oerhört kul. Som ett exempel har vi sedan starten aldrig haft alla kassor öppna på en och samma gång, vi hade alla kassor öppna efter beslutet, från öppning till stängning. Det har aldrig hänt förut säger, en anställd på Lidl i Södertälje till Telgenytt.

Genom att sänka och frysa priset på flera av sina produkter fick andra livsmedelsbutiker snabbt följt efter och sänkt priserna på sina produkter för att stanna konkurrenskraftiga. För Lidls del, som var först med prissättningen för att stötta svenska hushåll, ledde till ökad försäljning samt en bättre marknadsposition och ett stort flöde av nya kunder.

– Beslutet har uppskattas av alla och det är bra att andra butiker följer efter, säger personalen på Lidl. Jag är glad att vi valde att ta det första steget.

Läs även:

(Annonslänk)

Dela artikeln