🕝 1 minuter
Edessa och Ludvig tilldelades Struerpokalen för sina insatser
Publicerad 16 juni 2022 02:00
Uppdaterad 21 juni 2022 16:08

Foton: Anna Forsström.

På grund av pandemin delades den årliga Struerpokal aldrig ut till som planerat tidigare år.

Men under nationaldagen den 6 juni tilldelades priset till 18-årigen Edessa Noyan och 16-åringen Ludvig Lindby för sina idrottsinsatser i Södertälje.

Södertälje kommun har delat ut Struerpokalen varje år sedan 1971 till ungdomar, antingen en person eller ett lag, för föregående års bästa idrottsprestation. Priset kan däremot endast tilldelas till personer som fyllt högst 18 år.

Edessa och Ludvig var under pandemin fyllda 15 respektive 17 år när kommunen utsåg SBBK talangerna till mottagare av det fina priset.

Edessa Noyan och Ludvig Lundby från SBBK. Foton: Roland Osbeck.

Dessa två SBBK-talanger har trots deras unga ålder börjat delta i seniorverksamhet samt blivit uttagna till landslagsverksamhet på ungdomsnivå.

”Edessa Noyan är en ung, hårt arbetande och mycket lovande basketspelare. Under sommaren 2022 kommer Edessa att representera det svenska U18-landdslaget och till hösten går hon sitt sista läsår på NIU-programmet kombinerat med spel i SBBKs damlag, i vilket hon är en etablerad spelare.”, skriver Södertälje kommun i motiverigen om SBBK talangen.

”Under sommaren 2022 kommer Ludvig att representera det svenska U16-landslaget och till höstterminen kommer han att läsa på NIU-programmet i Södertälje. Ludvig Lindby är en av dagens unga Södertäljeidrottare som har goda förutsättningar att i framtiden representera Södertälje och Sverige på stora basketarenor utanför Södertälje och Sverige.”, skriver kommunen.

Dela artikeln