🕝 2 minuter
E-handlaren Baresso sluter avtal med fintechbolag
Publicerad 31 december 2022 20:58
Uppdaterad 31 december 2022 20:58

Tomas Baresso, VD på Baresso. Foto: Pressbild / Pexels

Baresso.se, med säte i Södertälje, tar nästa steg för att säkerställa fortsatt tillväxt. Nu sluter de nytt avtal med fintechbolaget Plexian som lanseras våren 2023.

Baresso.se, som är en av Sveriges största e-handlare inom hår- och skönhetsvård, tecknar avtal med börsnoterade fintechbolaget Plexian. Ett avtal som innebär att Plexian med sina lösningar bidrar till att skapa en ökad förståelse för Baressos kunder – baserat på analyser.

– Vi är väldigt glada över att Baresso valt oss som partner och att de gett oss förtroendet att fortsätta utveckla och modernisera deras lojalitetsprogram, säger Fredrik Knutsson, vice VD och CCO på Plexian i ett pressmeddelande.

Det nya samarbetet går ut på att Plexian integrerar sig egna plattform Edge med Baressos befintliga system och därmed utomatiserar många av de processer som tidigare varit manuella.

Det i sin tur ska ge en ökad kundretention och lojalitet, men även driva nya kunder.

Fredrik Knutsson, vice VD och CCO på Plexian. Pressbild.

– Konsumenter idag söker det personliga. Det är viktigare än någonsin att de känner sig sedda då de dagligen möts av spam och dåliga erbjudanden om saker de redan köpt eller inte är intresserade av. Detta är den främsta anledningen till att generiska lösningar som endast bygger på rabatter inte fungerar, säger Knutsson. 

Det nya avtalet innebär en smidigare och mer personlig köpupplevelse för Baresso kundbas som uppskattas uppgå till 200 000 personer – både slutkonsumenter och yrkesverksamma.

– Vi är stolta över att kunna säga att vi fortsätter att växa även i en tid som innebär utmaningar för många företag såväl som e-handeln i stort. För att säkerställa fortsatt tillväxt kommer vi nu att satsa på att tillsammans med Plexian bygga än mer lojalitet gentemot våra kunder, befintliga såväl som nya. Att våra kunder är nöjda är absolut högst prioritet för oss. Det är kunderna som utgör grunden för vårt företag, därför är det följaktligen oerhört viktigt för oss att alltid sätta just kunden i centrum, säger Tomas Baresso, VD på Baresso.

Samarbetet mellan Baresso.se och Plexian väntas att lanseras under våren 2023.

Dela artikeln