🕝 2 minuter
Dubbelvinst för Södertelge Volleys damer i helgen
Publicerad 7 mars 2022 01:00
Uppdaterad 7 mars 2022 01:00

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Södertelge Volleybollklubbs damlag tog hem en enkel dubbelseger under lördagens matcher i volleybollens division 2, och en kvalplats till Division 1 närmar sig med stormsteg.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2 – denna helg i Uppsala. Södertelge som har toppat serien sedan start i höstas var förhandsfavoriter.

Båda motståndarna, Uppsala och Vallentuna C, ligger i den nedre halvan av tabellen och Södertelge hade inför helgen bara förlorat en match av tolv spelade. Och laget levde upp till förväntningarna.

– Vi spelade riktigt bra rakt igenom, säger Lisa Eckerwall som är en av lagets dedikerade försvarsspelare – så kallad libero. Vi brukar ju alltid säga att ”gladast vinner” och idag hade vi bra humör och härlig stämning från början till slut, samtidigt som vi hade kontroll över matchen hela tiden. Det är i sådana lägen volleyboll är som roligast.

– Vi lät oss inte påverkas om motståndarna tog några poäng utan spelade vårt spel ändå. Ibland kan det vara svårt att hålla tempot uppe två matcher i rad, men inte idag, säger lagets lagkapten Frida Alvarsson.

Frida som imponerade extra med att serva hem tio poäng i rad i första matchen mot Vallentuna, vilket ledde till ett setresultat på 25-13. De följande två seten var jämnare men Södertelge var aldrig hotade på riktigt utan vann även de med 25-21 och 25-22.


I andra matchen mot hemmalaget Uppsala var matchbilden densamma. Frida fortsatte att plocka poäng i såväl serv som anfall, men alla spelare imponerade med stabilt försvar och välplacerade anfall.

– Det var ett nöje att vara coach en dag som denna, säger lagets tränare och coach Chris Kalfic. Tjejerna kunde skoja och vara glada på plan samtidigt som det inte påverkade kvaliteten på spelet. Man kände att de hade matcherna i sitt grepp hela tiden och de har verkligen växt och blivit tryggare som lag under säsongen.


Matchen mot Uppsala vanns med 25-15, 25-18, 25-15. Nu är det bara en matchhelg kvar innan serien avslutas och mycket tyder på att laget kommer få kvala för uppgång till Division 1. De sista matcherna spelas den 26e mars hemma i Brunnsängshallen klockan 13 och 17.

– Då hoppas vi på starkt hemmastöd – alla är välkomna, avslutar Lisa Eckerwall.


Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Dela artikeln