🕝 2 minuter
Dubbelmöte väntar för ”Steelers” i svenska cupen
Publicerad 18 oktober 2023 07:00
Uppdaterad 2 maj 2024 11:19

Klar förlust senast mot Storvreta. Kan Nykvarn störa regerande mästarna tillräckligt i svenska cupen? Foto: Per Wiklund

Nykvarn är revanschsugna i dubbelmötet mot Storvreta i svenska cupens 3:e omgång. Telgenytt har talat med tränaren Nicklas Hedstål inför matchen.

Vad tar ni med er från förlängningsvinsten mot AIK inför Storvreta i svenska cupen?

– Storvreta är serieledare och för stunden kanske världens bästa lag. Det kommer bli en superrolig utmaning för oss, vi har revansch att utkräva efter förlusten i första mötet i serien där Storvreta satte oss på plats med en 1–6 vinst, säger Nykvarns tränare Nicklas Hedstål till Telgenytt

– Vi har i veckan jobbat med en del nycklar för att komma igenom Storvretas grymma försvar. Vi kommer från en moralisk bra match mot AIK där vi kvitterar med 17 sekunder kvar och avgör i förlängningen genom Sebastian Thorberg. Vi fick bra kvitto på att laget har moralen och inte lägger sig platta vid underläge 4–7 utan kör på och känner att vi har det som krävs på denna nivå, säger Hedstål.

Nicklas Hedstål har fått se skadade och avstängda spelare på sistone. Kan det bli så att vissa spelare får vila inför kommande seriematch? Foto: Per Wiklund

Storvreta kommer från en ytterligare stabil seger med 7–3 borta mot Mullsjö där matchen var jämn fram till den tredje perioden när Storvreta gjorde ett ryck och kunde vinna komfortabelt tillslut.

Hur ska då Steelers lyckas med att bryta ner Storvreta? 
– Först och främst så är som alltid defensiven en nyckel för att ha en chans att vinna matcher, sedan har vi som mål att spela en rakare innebandy för att komma till fler avslut än senast vi mötte Storvreta, säger tränaren.

Matchen spelas i Furuborghallen ikväll, onsdag 18 oktober, klockan 19:00.

Dela artikeln