🕝 1 minuter
Drömstart för Södertäljes nystartade damlag i volleyboll
Publicerad 12 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 12 oktober 2021 02:00

Övre raden från vänster: Alice Jiewertz, Maja Westerberg, Johanna Lundgren Gestlöf, Agnes Westerberg, Frida Alvarsson. Nedre raden från vänster: Ivona Petrovic, Isabella Hansson, Hilda Westerberg, Lisa Eckerwall.

I lördags, 9 oktober, hade Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlag säsongspremiär i Division 2 och fick en härligt drömstart.

Två vinst i två av två matcher där motståndarlagen hade hela avbytarbänken full med spelare som hejade på dem och dessutom stöd från hemmapubliken.

– Vi tappade aldrig modet och jublade och skrek högst både när vi vann och när vi tappade ett poäng, så de lyckades aldrig få oss på fall. Gladast vinner har vi lärt oss, säger Isabella Hansson som är en av spelarna i den nystartade damlaget.

Södertelge Volleybollklubbs damlag och spelar denna säsongen i division 2. Tidigare har laget haft två fulla damlag (A och B-lag) i division 1, men för några år sedan var det många som av olika anledningar slutade vilket gjorde att det inte längre fanns något damlag kvar.

– Förra hösten startade vi upp ett damlag med tidigare spelare från flera olika årgångar som ville tillbaka till volleybollen och klubben, allt från tjejer födda 87 till 03. Vi hann spela två matcher i division 3 där vi vann båda matcherna innan Corona satte stopp, säger Hilda Westerberg till Telgenytt.

Det finns många unga tjejer i klubben som under flera år saknat ett damlag med förebilder. Nu är Södertelge Volleybollklubbs nystartade damlaget tillbaka och superladdade på en ny säsong i division 2 och välkomnar nya som gamla spelare.

– Nu får de yngre tjejerna möjlighet att delvis träna med oss och inspiration till att fortsätta spela världens roligaste sport – volleyboll. Vi spelar för att det ska finnas ett damlag även i framtiden, säger Hilda Westerberg.

Dela artikeln