🕝 1 minuter
Droger smugglades från garage i Södertälje – Flera dömda i Finland
Publicerad 1 juli 2024 18:30
Uppdaterad 1 juli 2024 22:07
Bilden är inte relaterad till artikeln. Foto: Tullverket

Flera personer har dömts i en omfattande narkotikasmuggling med kopplingar till det svenska kriminella nätverket Dödspatrullen. Drogerna smugglades bland annat från ett garage i Södertälje.

Helsingfors tingsrätt har nyligen meddelat flera domar i ett stort mål kring drogsmuggling med kopplingar till det kriminella nätverket Dödspatrullen. 300 kilo droger och mer än en miljon narkotikaklassade tabletter har smugglats in i Finland.

Drogtransporterna skedde i tio partier, där det första skickades med post och de resterande smugglades med lastbil via Torneå till Uleåborg och huvudstadsregionen. En av chaufförerna har vittnat om hur han hämtade droger från ett garage i Södertälje och gömde dem i ett specialbyggt utrymme i lastbilens släp.

Totalt har 22 personer dömts till fängelse, varav nio huvudmisstänkta fått mellan sex och tio års straff för grova narkotikabrott. Sex av dessa fick maximistraffet på tio år. Dessutom förkastades tre åtal och en person dömdes till böter.

Drogerna togs emot i Esbo av två personer och har enligt uppgifter ett uppskattat marknadsvärde på mellan två och tre miljoner euro.

Dela artikeln