🕝 1 minuter
DollarStore säljer alla butiker för miljardbelopp
Publicerad 13 juli 2023 12:47
Uppdaterad 13 juli 2023 12:55

Pressbild

DollarStores 130 butiker, inklusive butiken i Nykvarn, köps upp av det finländska börsnoterade företaget Tokmanni Group Oyj. – Mycket nöjda över att ha hittat en partner med samma företagskultur och mål, säger Anders Kind, VD för DollarStore.

Det var under föregående vecka, fredagen den 7 juli, som det finska börsnoterade bolaget Tokmanni köpte samtliga aktier i lågpriskedjan DollarStore. Prislappen var 170,4 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 2 miljarder svenska kronor.

– Tillsammans med Tokmanni är vi väl rustade för att serva våra kunder ännu bättre än tidigare. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Tokmanni-teamet och är mycket nöjda över att ha hittat en partner med samma företagskultur och mål. Tillsammans kommer vi att bilda en ledande nordisk lågprisaktör med potential att öka vårt geografiska fotavtryck i Norden, säger Anders Kind, VD för DollarStore.

Anders Kind, VD för DollarStore. Pressbild

– Jag är oerhört glad över att Tokmanni har denna exceptionella möjlighet att bygga en av de ledande nordiska lågprisbutikskedjorna tillsammans med DollarStore. DollarStore och deras anställda kommer att bli en mycket viktig del av det nya Tokmanni-teamet och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer växa och frodas ännu mer än vad vi tidigare har gjort, säger Mika Rautiainen, VD och koncernchef för Tokmanni

Det finska bolaget Tokmanni är ledande inom lågprissektorn i Finland och har cirka 4 200 anställda. De är övertygade om att genom förvärvet av DollarStore kommer de att kunna växa och frodas ännu mer än tidigare.

DollarStore grundades 1994 och är en av de största lågpriskedjorna i Sverige med ett brett produktsortiment. Under 2021 hade bolaget en försäljning på nära 4 miljarder kronor med sina 130 butiker i Sverige och två i Danmark. Sedan 2019 har DollarStore etablerat 54 nya butiker. Butiken i Nykvarn invigdes i november 2017.

Dela artikeln