🕝 1 minuter
Djurgården dominerade mot Nordic United i Svenska Cupen
Publicerad 25 februari 2024 19:33
Uppdaterad 25 februari 2024 19:33

Tottenhams nya förvärv, Lucas Bergvall.
Skärmdump: TV4

I svenska cupens andra omgång visade Djurgården klass när de mötte Nordic United, med en lysande insats från Lucas Bergvall som bidrog till en övertygande seger.

Under söndagens match i svenska cupens andra gruppspelsomgång tog Djurgården emot Nordic United. Matchen, som hölls efter Nordic Uniteds snöpliga förlust mot IFK Göteborg för en vecka sedan, blev en uppvisning i fotbollskonst från Djurgårdens sida. Lucas Bergvall, nyligen klar för Tottenham, var matchens stora profil med ett solomål och inblandning i ytterligare fyra mål.

(Annonslänk)

Djurgården hade redan fått en bra start på cupäventyret med en vinst mot Skövde AIK, medan Nordic United var nära att överraska mot IFK Göteborg men föll på övertid. Mot Djurgården blev det dock en tuffare match för Nordic United som inte lyckades stå emot trycket.

Matchen började med ett mål av Rasmus Schüller redan i den fjärde minuten, efter ett imponerande förarbete av Bergvall. Inte långt efter, i den tionde minuten, utökade Bergvall själv Djurgårdens ledning till 2–0. I andra halvlek fortsatte Djurgården att dominera, med Bergvall som spelade fram Deniz Hümmet till 3–0 och sedan själv satte ett drömmål till 4–0 i den 69:e minuten. Matchen avslutades med ett självmål av Nordic United, vilket säkrade en komfortabel seger för Djurgården.

Med denna seger fortsätter Djurgården starkt i svenska cupen, medan Nordic United måste omgruppera och blicka framåt efter dagens förlust.

Dela artikeln