🕝 2 minuter
Digital Majfest för ungdomar i Södertälje och resten av landet
Publicerad 10 maj 2021 02:00
Uppdaterad 10 maj 2021 02:00

Fredag den 14 maj mellan 17.00 – 23.00 kommer den digitala Majfesten att genomföras. Det är en rikstäckande digital festival för ungdomar och unga vuxna (12-20 år).

Södertälje är en av 20 orter i Sverige som genomför detta evenemang för att peppa ungdomar att det kommer bli bättre efter pandemin.

För att delta på den digitala Majfesten 2021 så kan du klicka på denna länk för att komma till själva startsidan:

Digitala Majfesten 2021

Ung Fritid Södertälje är en av de som kommer att presentera sina fritidsgårdar. De fritidsgårdarna som är involverade är:

Rösberga Fritidsgård, Västergård Fritidsgård, Hovsjö Fritidsgård, Tajen Fritidsgård, Fornbacka Fritidsgård, Hölö Fritidsgård, Järna Fritidsgård och SBBK Fritidgård

Under kvällen kommer de att bjudas på riksaktuella artister, lokala artister, influencers, Youtubers, band, tävlingar med mera.

Jeano Maalouf en av lokal artisterna i Majfestivalen 2021

En av Södertäljes lokal artist är ingen mindre än Södertäljesonen Jeano. Jeano Maalouf som är 23 år startade sin karriär i musiken tidigt, med hjälp av vänner och uppväxten i Geneta, kunde Jeano stå fast vid sin musikkarriär. Jeano debuterade med låten Diamant Sedan dess fortsatte Jeano skapamusik musik. Södertäljesonen har över 60 Miljoner lyssnare bara på Spotify och över 200 tusen månadslyssnare på Youtube.

Vi har kontaktat Tina Qvinnström, verksamhetsledare för Västergårds Fritidsgård om vad hon tycker om den ”Digitala Majfesten 2021”

-Jag ser fram emot Majfesten, det ska bli jätte spännande. För det första att få visa upp det vi gör inom Ung Fritid Södertälje. Det händer så mycket spännande för våra ungdomar i Södertälje. För det andra har det varit otroligt roligt och lärorikt att få samverka med alla de andra kommunerna som är med i Majfesten. För det tredje vill jag ge en eloge till ungdomsgruppen som har varit reportrar och filmat allt material till Majfesten som är Södertäljes del..

-Jag hoppas på att denna Majfest når ut till så många som bara är möjligt. På så sätt kan vi locka ungdomar i hela kommunen till att komma och delta på våra arrangemang eller besöka våra fritidsgårdar, Säger Tina Qvinnström.

-Vi alla hoppas på att snart få återgå till det ”normala” igen. Då kommer det bli så roligt att få ta emot alla ungdomar på gårdarna igen men även nya ungdomar som hittar hit, Säger Tina Qvinnström, Verksamhetsledare Västergårds fritidsgård.

-Men vi har lärt oss mycket under denna pandemi som till exempel att vi börjar röra oss mera i den digitala världen, på så sätt träffar nya ungdomar som behöver oss trygga vuxna, avslutar Tina Qvinnström.

Årets orter som är involverade

I dag är ett 20-tal orter med. Det handlar om Arvidsjaur, Eskilstuna, Södertälje, Haninge, Lidköping, Malmö, Norrtälje, Skellefteå, Sorsele, Tyresö, Uppsala, Umeå, Vimmerby, Västerås och Örebro fritidsgårdar och Ungdomens hus med. Fler kan komma att sättas in.

Dela artikeln