Insändare
🕝 1 minuter
"INSÄNDARE: Det är snart för sent – gör din röst hörd!"
Publicerad 7 juni 2024 13:02
Uppdaterad 7 juni 2024 13:02
Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare. Foto: Södertälje kommun
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Möjligheten att rösta till EU-valet är snart förbi, söndag 9 juni och 5 år till nästa gång. Ett val som påverkar oss alla i vår vardag, på arbetet och fritiden.

Ett val som avgör om våra ungdomar får fortsatt frihet att röra sig fritt i EU, studera och arbeta. Ett val som avgör om vi i Europa kommer att vara världsledande i omställningen för ett hållbart klimat. Något som våra företag efterfrågar, eller om klimatförnekarna ska vinna framgångar och fortsätta minska tempot i det för oss alla inte minst för våra ungas framtid viktiga arbetet. 

Livsmedelsförsörjningen är helt central och för oss i Sverige att bibehålla vårt fantastiska skogsbruk. Att underlätta för lantbruket är självklart för Centerpartiet och med de olika villkor som finns i Europa måste varje land ha ett stort inflytande för landsbygdens bästa, där skogs- och jordbruk är helt avgörande. EU s stöd till lantbruket kan inte minska om inte lönsamheten ökar i lantbruksföretagen. 

"Håll in EU-pengar till medlemsländer som överger de demokratiska principerna"

I Centerpartiet vill vi inte att de nationalistiska högerkrafterna ska diktera villkoren för våra företag, tillväxten och välfärden. Att stå upp mot hatet är självklart när grunden för oss är allas rätt och lika villkor, lägg inte din röst på rasister, homofober eller antifeminister, de hotar din frihet och demokrati. Ett förslag från Centerpartiet är att hålla in EU-pengar till medlemsländer som överger de demokratiska principerna eller inte gör sin del i klimatarbetet. Självklart ska aborträtten vara grundläggande i hela EU. 

Morden, tortyren, de våldtagna kvinnorna. Rysslands brott i Ukraina måste få ett slut. Ryssland måste förlora sitt anfallskrig och Ukraina behålla sin frihet. Dubbla det svenska stödet till Ukraina och skicka JAS 39 Gripen. Ett snabbspår för att göra Ukraina till medlem i EU säkrar EU s egna gränser mot Ryssland. 

Gör som jag gå och rösta och lägg din röst på Centerpartiet!

Tage Gripenstam,
Centerpartiet, gruppledare.

Dela artikeln