Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Deras UF-företag vann pris under Science Week
Publicerad 8 februari 2023 14:03
Uppdaterad 8 februari 2023 15:31

Ella Jernvald, Alva Guvå, Tilde Månsson och Kira Dubois prisades för sitt UF-företag.

Under Science Week i Södertälje deltog ett 20-tal gymnasieelever som visade upp sina UF-företag. Ett företag som stack ut var sällskapsspelet ”Times Up” som fick pris för bästa affärsidé.

Fyra unga entreprenörer, Ella Jernvald, Alva Guvå, Tilde Månsson och Kira Dubois från S:ta Ragnhildgymnasiet presenterade den bästa affärsidén den gånga helgen. Gymnasieeleverna visade upp sitt UF-företag, sällskapsspelet Times Up, som riktar sig till ungdomar och har ett unikt koncept.

Spelet tar inspiration från flera andra spel och utmanar spelare att lösa en rad utmaningar under tidspress. Det kan exempelvis handla om att byta klädesplagg med medspelare, säga 5 killnamn som börjar på E på 5 sekunder eller charader.

– När vi ungdomar umgås så tar alla upp sina mobiler. Det blir inget kvalitétsumgänge och gemenskapen försvinner, säger Tilde Månsson, en av de fyra tjejerna bakom UF-företaget Times Up.

Science Week ägde rum 1-3 februari och handlade om framtidens hållbara lösningar, inklusive UF-företag.

– Det var väldigt intressant med Science Week och att få visa upp något vi är nöjda med, och som vi dessutom har gjort från grunden själva. Man får känna ansvar! I skolan känns det mer som en skoluppgift än att man driver ett företag på riktigt. Det var också kul att få inspiration från vad alla andra har skapat och få feedback av både jury och nyfikna besökare, säger Månsson.

Dela artikeln