Södertälje kommun
🕝 3 minuter
Deras turnering har växt till en av Sörmlands största
Publicerad 29 april 2023 22:38
Uppdaterad 30 april 2023 09:43

Medarrangörerna Gabi Gaurie och George Glor. Foto: Alexander Isa

Fotbollsföräldrar i Södertälje står värd för en av de största turneringarna i Sörmland – Södertäljecupen. Turneringen som pågår i två dagar och inleddes under lördagen har lockat över 50 lag från hela landet.

För andra året i rad arrangeras en fotbollsturnering på Östertälje IP som lockat lag från hela landet, inklusive Åland. Turneringen har även fått mycket uppmärksamhet och stöd från ett 10-tal sponsorer, vilket visar på dess popularitet. Bakom arrangemanget står föräldrar och lagledare från ungdomslaget Syrianska P12 som arbetat hårt för att skapa en social mötesplats för barn och ungdomar som har lidit under isoleringen på grund av pandemin.

– Vi vill visa att Södertälje kan och klarar av stora folkgrupper där alla känner sig trygga. Det ska pratas gott om Södertälje, säger George Glor, på ungdomsakademin och tränare för Syrianska, till Telgenytt.

Klubben Mjölby IF reste hela vägen från Östergötland för att delta i Södertäljecupen. Foto: Alexander Isa

Här vill föräldrar och lagledare, som tagit initiativet till turneringen, skapa en positiv och trygg miljö där barnen kan ha kul tillsammans och där alla kan delta.

Under fotbollsturneringen som hölls i Östertälje visade fotbollsföräldrarna från Syrianska verkligen vad samarbete och engagemang kan åstadkomma. De stod för aktiviteter för alla barn samtidigt som de hjälpte till med grillning av hamburgare och korv till spelarna och deras familjer samtidigt som de strukturerat skapade ett fantastiskt upplägg, viket bidrog till en lyckad dag för alla deltagare.

– Jättebra arrangerad cup som barnen uppskattade. De hade en rolig dag med många matcher och massa roliga aktiviteter mellan matcherna, säger Siros Melkemichel, lagledare till Syrianskas pojkar födda 2015, till Telgenytt.

Lagledaren Siros Melkemichel. Foto: Alexander Isa

– Det är en möjlighet att visa upp det positiva som Södertälje har att erbjuda och att visa upp att större grupper av människor kan samlas för att spela fotboll, säger George.

Fotboll är en sport som förenar och skapar gemenskap, och denna turnering har verkligen lyckats uppfylla dessa värden. Förra året var bara ett tiotal lag anmälda till turneringen, men i år deltar över 50 lag.

Intresset var stort när turneringen arrangerades 2022, men i år exploderade efterfrågan och växt till en av Sörmlands största turneringar för ungdomar. Nu hoppas arrangörerna att turneringen blir ett återkommande inslag med fler lag till nästa år.

– Det som är viktigast är att skapa minne för dessa barn och visa hur roligt man kan ha. Vi ledare strävar efter att göra den här cupen årligen och göra den större där vi samlar ännu mer människor och barn från hela landet, säger George Glor till Telgenytt.

Under lördagen stod Syrianska P12 som vinnare.

Fotbollsklubben från Stocksund deltog. Foto: Alexander Isa

Vännerna Lukas Melkemichel och William Varli. Foto: Alexander Isa

Föräldern Filiz Jenee. Foto: Alexander Isa

Edward Melkemichel. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Grillningen av hamburgare och korv sköttes av Mikeal Jene (i mitten) och flera andra föräldrar. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Inte en parkeringsplats ledig. Foto: Alexander Isa.

Dela artikeln