Debatt
🕝 1 minuter
"DEBATT: Tack för att du röstade på Vänsterpartiet"
Publicerad 6 juli 2024 17:00
Uppdaterad 6 juli 2024 17:00
Linda Sjögren, Vänsterpartiets gruppledare Södertälje. Foto: Alexander Isa
Detta är en insändare. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Vänsterpartiet gick bäst framåt i Europaparlamentsvalet. Tack Södertälje, för stödet. Här i kommunen gick vi fram mest av alla partier och ökade med 1 003 röster jämfört med valet 2019 och fick 10,8 procent.

Nu kommer Jonas Sjöstedt och Hanna Gedin att resa till Bryssel med ett starkt mandat för att driva på i EU för klimatet, välfärden och trygga jobb.

Vi gläder oss också åt Sverigedemokraternas bakslag och hoppas att det är en effekt av bland annat avslöjandena om att partiet använder trollfabriker med falska budskap från fejkade avsändare. Högerextremism är ett hot mot demokratin.

Vänsterpartiet i Södertälje delade ut 5 000 flygblad i valrörelsen med budskapet: ”Trött på högerpolitiken? Vi har alternativet”.

Nu startar valrörelsen för riksdag, region och kommun inför 2026. Vi vet att EU-val och riksdagsval skiljer sig åt, men tar med oss valframgången i ett fortsatt arbete för att bli av med högerregeringen och Tidöavtalet.

Vår målsättning är att få ett nytt styre i landet och i Södertälje kommun, byggt på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet

För jämlikhet, utan vinster i välfärden, kortare arbetstider och bättre klimatpolitik.

Styrelsen, Vänsterpartiet Södertälje

Dela artikeln