Debatt
🕝 1 minuter
"DEBATT: En eloge till Robert Halef (KD) och partistyrelsen"
Publicerad 16 september 2022 15:22
Uppdaterad 16 september 2022 15:39
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Robert Halef (KD) och den petade gruppledarfen David Winerdahl (KD). Pressbilder: KD/Södertälje kommun.

Den Centerpartistiska ledarskribenten, Tomas Karlsson, skriver i Länstidningen, att partikamraterna hugger David Winerdal i ryggen. Karlsson är som välkänt ledarskribent på Länstidningen och han delar Centerpartiets värderingar.

Med detta sagt så innebär det att Karlssons text inte är helt objektiv, särskilt då Centerpartiet kommer att hamna i opposition om KD nu väljer att samarbeta med Moderaterna och Liberalerna.

Karlsson skriver en massa floskler om hur partistyrelsen avsatt Winerdal efter ett lyckat val. 

Vad Karlsson inte skriver i sin argumenterande opinionstext är att Winerdal var på väg att hugga majoriteten av alla väljare som röstat på KD i ryggen. Karlsson glömde även att förtroendet och makten kommer från oss medborgare och att det inte är något en ensam person kan ta åt sig äran för.

Vad Karlsson inte heller nämner är Winerdals välslipade kniv, och det stora Sveket att han ville samarbeta med de rödgröna. Något de flesta KD väljare var helt omedvetna om.

Med detta sagt så har Winerdal gått emot moderpartiet, vilket också är ett tungt skäl till att han blir avsatt från sin höga tron. Winerdals egen partiledare, Ebba Busch, har en diametralt annan inställning till vilka partier KD ska samarbeta med. 

Karlsson nästan uppmanar kristdemokrater i kommunfullmäktige som av själ och hjärta säger nej till SD, att bli politiska vildar, vilket låter tondövt och desperat i mina öron.

Med den retoriken blottar sig Karlssons vurmande för att makten ska stanna hos hans centerpartistiska vänner. Men Karlsson glömmer att man själv inte äger sitt mandat, utan det är ett förtroende som man får av sina väljare. 

Karlsson skriver vidare att Kristdemokraterna har gjort ett bra val. Vilket stämmer, det är många borgerliga väljare, precis som jag, som röstat på KD med hopp om förbättring och förändring.

Vilket inte är fallet om Winerdal och KD skulle samarbeta med den rödgröna-sörjan som styrt Södertälje nästan oavbrutet i 100 år.

En eloge till Robert Halef och partistyrelsen som gjort det enda rätta.

Zeljka

Dela artikeln